Larvik vil servere publikum øl

Mot trenerens vilje.

(Dagbladet.no): Publikumssvikten i norsk håndball de siste årene er godt dokumentert. Også suverene Larvik har opplevd halvfulle haller på sine hjemmekamper, men nå går klubbens nyansatte daglige leder drastisk til verks for å lokke publikum.

Får Bjørn Erik Helgeland viljen sin blir Larvik banebrytende ved å bli det første norske laget til å servere alkohol under kampene sine. Og han er ikke altfor bekymret over de puritanske pekefingerene som mener alkohol og idrett ikke passer sammen.

- Slik du framstiller det, hører det ikke sammen. Men her dreier det seg om noe langt mer. Alkoholservering er bare en liten ting av mange muligheter, av bedre totalmuligheter, sier Helgeland til TV 2.

Han har også argumentert for det samme til lokalavisa Østlands-Posten.

- Noen vil nok reagere på dette, men jeg mener at man ikke skal overdramatisere koblingen mellom alkohol og idrett. Det er tross alt ikke jentene på banen som skal nyte alkoholen, sa han nylig til avisa.

Bøhn er kritisk

Helgeland er i Vestfold-byen kjent om en meget visjonær mann, og frykter heller ikke innvendingene fra klubbens egne ansatte. Deriblant trener Karl Erik Bøhn, som tidligere har tatt avstand fra alkoholservering i norske håndballhaller.

- Øl og idrett hører ikke sammen. De som ikke kan gå på en håndballkamp uten å drikke øl får heller holde seg hjemme, sa Bøhn til NRK nylig.

HEI SKÅL! Trener Karl Erik Bøhn misliker tanken på ølservering under Larviks hjemmekamper, men det gjør ikke klubbens nyansatte daglige leder Bjørn Erik Helgeland. Her åpner jentene en flaske sjampis etter finaleseier mot Byåsen i 2005. Foto: Arnt E. Folvik
HEI SKÅL! Trener Karl Erik Bøhn misliker tanken på ølservering under Larviks hjemmekamper, men det gjør ikke klubbens nyansatte daglige leder Bjørn Erik Helgeland. Her åpner jentene en flaske sjampis etter finaleseier mot Byåsen i 2005. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Men det skal mer til for å stoppe Helgeland.

- Karl Erik er ansatt for å vinne på banen, han og jentene skal ikke drikke mye verken før eller etter kampene, sier han med et smil.

Delte meninger

Helgeland høster imidlertid ikke bare applaus for forslaget sitt i resten av Håndball-Norge.

- Jeg er utrolig skuffet over flaggskipet i norsk håndball, sier en representent for elitelaget Levanger til TV 2.

Bækkelagets trener Frode Scheie har derimot sagt til Dagbladet at han ikke ser noe problem med å servere øl.

Larvik vil servere publikum øl