Larviks femte strake NM-gull

Utklasset Byåsen.

Larviks gulljenter kunne krone året med sin femte strake NM-tittel i håndball for kvinner lørdag. Byåsen ble enkelt slått 29-20.

For Larviks gulltrio Linn-Kristin U. Riegelhuth, Kari Mette Johansen og Karoline Dyhre Breivang vil desember bli husket i lang tid.

– Det har vært en flott måned, jeg liker desember, gliste Riegelhuth overfor NTB.

– Det er morsomt at vi drar i land seieren. Det var deilig. Vi er konsentrert gjennom hele kampen og holder fokus, Byåsen er det laget som er nærmest oss.

For to uker siden var de sterkt delaktig i Norges EM-triumf, og lørdag var de sterkt delaktige i å sikre Larvik nok en NM-seier - den tredje på rad over Byåsen. I tillegg er laget ubeseiret i serien. Avslutningen på 2006 har med andre ord vært av ypperste klasse.

Byåsens unge spillere ble nok en gang et nummer for små og Larviks seier var aldri truet. Ved pause sto det 15-8, og etter hvilen fortsatte de hvitkledde dominansen.
Larvik-dominans
Larvik var best i det meste: Keeperveteran Lene Rantala stengte buret, forsvaret kjempet Byåsen i senk, kontringene satt og Riegelhuth var i scoringshumør igjen.

Riegelhuth ble kampens toppscorer med elleve mål, sju av dem fra straffemerket.

– Det var deilig å få satt straffene igjen, uttalte Riegelhuth.

Den siste tiden i Byåsen har vært preget av kontraster, med intern uro og fire spillere på gullaget i EM. Lørdagens finale hadde visse lyspunkter. Aalvik Grimsbø spilte nok en god kamp i mål, mens Camilla Herrem på venstrekanten og Gøril Snorroeggen var farlige i angrep. De scoret begge fem mål hver.

– Det er så surt, jeg kan ikke beskrive det engang, sa Snorroeggen etter finaletapet.
 
Snorroeggen innrømmet gjerne at hun heller ville kronet året med en gullmedalje som i EM i Sverige.

– Det er artigst med gull. Jeg har mange sølvmedaljer fra før.


Farvel Trine?
Byåsens EM-kvartett fikk ikke den avslutning på året de hadde håpet. Kari Aalvik Grimsbø, Marit Malm Frafjord, Tonje Nøstvold og Gøril Snorroeggen måtte nøye seg med den sure sølvmedaljen.

Veteranen Trine Haltvik (41) spilte trolig sin siste NM-finale. Det var hennes 13. finale, den første spilte hun i 1980 som 15-åring.

(NTB)

FEMDOBBEL MESTER: Larviks håndballjenter feier sitt femte strake NM-gull. Foto: Scanpix
FEMDOBBEL MESTER: Larviks håndballjenter feier sitt femte strake NM-gull. Foto: Scanpix Vis mer