Larviks gladeste gulljente

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Larvik - Nordstrand 29-24. I cupfinalens siste minutt ble Kristine Duvholt utvist - og startet like godt feiringen av NM-gullet. Og med all respekt for de andre Larvik-jentene: Det var ingen som fortjente Kongepokalen mer enn kaptein Kristine.

- Det føltes bare herlig å gå opp trappa til ærestribunen og få gullmedaljen og Kongepokalen av statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Nå går vi for seriegullet også, jubler Kristine Duvholt.

Den lynraske høyrevingen kan etter mye skadeuflaks få med seg fire titler med klubben og landslaget på mindre enn ett år.

Det vil gjøre Kristine til den mest meritterte jenta i norsk håndball.

Med gårsdagens NM-triumf er hun allerede halvveis. I desember fikk Kristine VM-gull, neste måned er det seriefinale mot Bækkelaget og i september OL i Sydney.

Mistet EM-gullet

- Noe slikt våget jeg ikke en gang å håpe på da jeg lå på sykehuset etter ryggoperasjon i januar 1998. Da var jeg ikke sikker om jeg ble i stand til å drive idrett på mosjonsnivå.

- Det var ikke jeg som bestemte, det var ryggen min, forteller Kristine.

Den kompliserte ryggoperasjonen førte til at hun ikke fikk være med på NM-finalen, men hun fikk sitt gull fordi hun var med helt til semifinalen. Verre var det at hun satt foran TV-en da landslaget tok sitt første gull, i EM i 1998.

Allerede i 1995, under prøve-OL i Atlanta, ødela hun korsbåndet og var borte i ett år.

Gjorde leksa

Men Kristine ga aldri opp, og nå får hun lønn for det.

I VM i desember i fjor ble hun tatt ut på All Star-laget, tillegg til gullet. I går vant Kristine duellen mot landslagskollega Susann Goksør Bjerkrheim og det var en vesentlig grunn til Larviks trygge seier.

I seriekampen for to uker siden lyktes nemlig Susann å stoppe henne, og Nordstrand vant oppgjøret.

- Vi gjorde leksa vår etter det tapet. Nå var vi mer gira på mål, og vi fant åpninger i Nordstrands offensive forsvar, sier Kristine.

Som blir minst to år til i Larvik.

  • Danske Merete Møller spilte med motto «Alt for Larvik» i NM-finalen. Hennes gamle kneskade forverret seg før kampen, men Merete tvilte ikke et sekund. - Jeg måtte være med på dette. Var villig til å ofre samlingen med det danske landslaget denne uka. Nå var faktisk Larvik viktigere enn Danmark, og jeg angrer ikke et sekund.

- Heldigvis ser det ut til at kneet ikke er verre enn at jeg blir med Danmark til turneringen i Tyskland, sier Merete til Dagbladet.

I den turneringen møtes Norge og Danmark kommende helg.

vaclav.pletanek@dagbladet.no