Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larviks hjemmepublikum halvert

Mens Bodø er en tilskuermagnet.

Larviks håndballjenter er suverene i Norge, men hjemmepublikummet er over halvert på de seks siste sesongene.

Norges Håndballforbunds (NHF) statistikk forteller om 592 tilskuere i snitt på LHKs hjemmekamper i serien som nylig er avsluttet.

Krevde plass til 2000

I sesongen 2001-02 møtte hele 1218 opp i snitt. Det betyr at frafallet over 50 prosent. Byåsen hadde beste snitt sist sesong (692). Totalen var 462.

NHF har i sine lisenskrav krevd arenaer med plass til 2000 mennesker. Det kan bli noe glissent på kvinnehåndball framover også.

Så godt som alle norske stjerner er nå på plass i den danske ligaen. Den er en suksesshistorie på nesten alle fronter.

Flere toppnavn tjener langt over 1 million danske kroner i året. Trolig forsvinner ytterligere norske landslagsspillere til Danmark i løpet av sommeren.

Bodø er tilskuermagnet

FÆRRE TILSKUERE: Publikum svikter Karoline Dyhre Breivang og de andre av Larviks håndballspillere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
FÆRRE TILSKUERE: Publikum svikter Karoline Dyhre Breivang og de andre av Larviks håndballspillere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Nyopprykkede Bodø var best på publikumssiden i norsk herrehåndball i seriekampene. De trakk dobbelt så mange tilskuere som nest beste klubb.

I snitt så 1536 tilskuere Bodøs hjemmekamper i serien inneværende sesong.

Det beste laget, Drammen, tapte mange på tribunen og hadde et snitt på 733 (1133 forrige sesong).

Gjennomsnittet for serien var 569.

(NTB)

image: Larviks hjemmepublikum halvert
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media