Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larviks sjette strake cupgull

Slo sin egen rekord.

SUVERENE: TineStange og Larvi ble et par nummer for store for Tertnes i dagens cupfinale i Oslo Spektrum. Larvik ble cupmester for sjette år på rad. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
SUVERENE: TineStange og Larvi ble et par nummer for store for Tertnes i dagens cupfinale i Oslo Spektrum. Larvik ble cupmester for sjette år på rad. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tertnes - Larvik 21-29. Som vanlig når Larvik spiller i Norge, så var det også i dagens cupfinale mot Tertnes bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Det ble ingen utklassingsseier mot bergenserne i dag, men seieren var heller aldri truet.

Seriemøtet mellom lagene tidligere i år, hvor Larvik vant 35-24, ga en klar pekepinn på styrkeforholdet mellom lagene.

Med dagens cuptriumf har Norges suverent beste håndballag på damesiden vunnet cupfinalen seks år på rad - og satte med det ny rekord i antall triumfer på rad.

I perioden 2002-2006, og 2008-2012, så sto Larvik med fem strake cupfinalegull.

14 NM-gull For dagens cupfinalemotstander er ikke finalerekka like eksklusiv. Tertnes var i sin andre cupfinale i historien - og de er Larviks sjuende forskjellige finalemotstander siden klubbens første NM-finale i 1993/94.

Med åttemålsseieren mot Tertnes vant Larvik klubbens 14. NM-gull, på 18 finaler.

Og kanskje enda mer imponerende:

Dette var Larviks 12. strake NM-finale i håndball.

Seiersvante Larvik må nå rydde plass til klubbens 44. tittel i premieskapet.

- Det er alltid kult å vinne- Spesielt med exiten vi hadde med landslaget i desember, sier finalens toppscorer med sju mål, Linn Jørum Sulland til TV2.

Første uten Tonje Klubblegenden Tonje Larsen har vært med på alle klubbens titler, med unntak av dagens cuptriumf. Hun er gravid og har ikke spilt denne sesongen.

Lene Rantala, Tine Rustad Kristiansen og Karoline Dyhre Breivang har vært med på alle de seks strake cupgullene som Larvik nå står med. Den 45 ¨år gamle danske keeperen Rantala vant sin totalt 13. NM-gull - i sin 76. cupkamp for klubben.

Selv forklarer hun den vanvittige cv'en slik:

- Jeg har vært så heldig åog spilt på bra lag i mange år. Og det er alltid gøy å vinne gull. Mye morsommere enn alternativet, iallfall, sier hun til TV2.

Og på spørsmål om hvor lenge 45-åringen skal fortsette, så er dansken klar i sin tale:

- Fortsetter i det evige
- Jeg skal spille i all evighet!

Gro Hammerseng ligger langt bak Rantala i antall NM-gull, og hun gledet seg stort over cupgullet.

- Dette var veldig stas. Jeg skulle bare ønske at vi hadde klart å skape enda bedre stemning i hallen, men vi får bare spille enda bedre, sier Gro Hammerseng til TV2.
 
NB! Klokka 16.45 starter herrefinalen mellom Fyllingen Bergen og Bækkelaget.