Larviks sjuende tittel på åtte år

Slo Byåsen i seriefinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Larvik - Byåsen 34-28. Da Larvik måtte klare seg uten Tonje Larsen i Champions League-kvartfinalen mot ungarske Györ, ble vestfoldingene slått rett ut av det gode selskap i Europa. Det var vondt for LHK å svelge, siden Champions League var sesongens kanskje største mål.

Larvik – Byåsen 34-28 (19-15)
Bergslihallen, 451 tilskuere

Toppscorer Larvik: Linn Kristin U. Riegelhuth og Tine Stange 8.

Byåsen: Marit Malm Frafjord 6.

Utvisninger: Larvik 1 x 2 min., Byåsen 2 x 2 min.

Bækkelaget – Stabæk 29-22

Fjellhammer – Selbu 34-22

Levanger – Nordstrand 27-24

Tertnes – Gjerpen 34-34

Våg – Bjørnar 17-22

For i serien har det gått på skinner hele tida.

Og i kveld ble Karl Erik Bøhns jenter kronet som seriemestere for tredje året på rad, etter at de vant med seks mål i seriefinalen mot Byåsen i Bergslihallen. Det sjuende seriemesterskapet på åtte år, det niende totalt.

- Vi fikk vist at vi fortsatt er Norges beste lag, og selv om det svingte litt i dag, klarte vi å trekke det lengste strået. Byåsen er et godt lag og har gjort det bra i det siste, så vi må være kjempefornøyde med dette, sier storscorer Linn Kristin Riegelhuth til TV 2 Zebra.

Fryktet Byåsen

Etter at Larvik vant med hele ni mål i bortekampen mot Byåsen i fjor høst, har alt ligget til rette for et nytt Larvik-gull. I mellomtida vant de sitt femte strake NM-gull, etter å ha banket Byåsen i finalen.

Byåsen øynet kanskje et lite håp foran kveldens kamp, med tanke på Larviks to tap i Champions League mot Györ. Der fikk de se at LHK ikke er uovervinnelig.

- Ja, jeg frykter Byåsen. Det er mulig å tape når angsten først har flytta inn, sa Bøhn til lokalavisa ØP før kampstart.

<strong><b>MESTER LINKA:</strong></b> Linn-Krisin Riegelhuth har skutt nettmaskene i filler denne sesongen, og ble kronet som seriemester. I kveld scoret hun åtte, og hun endte dermed på 221 mål i serien. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
MESTER LINKA: Linn-Krisin Riegelhuth har skutt nettmaskene i filler denne sesongen, og ble kronet som seriemester. I kveld scoret hun åtte, og hun endte dermed på 221 mål i serien. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer

Treg start

Men Larvik viste i kveld at de for tida er nettopp uovervinnelige - så lenge de står overfor norsk motstand i hvert fall.

Seriemesterne slet litt i starten av kampen, og lå under med to mål etter ti minutters spill. Så tok de kontroll over det som skjedde i Bergslihallen. De ledet med fire til pause, og vant til slutt med seks.

- Det var godt å sikre seriegullet etter at vi har trøblet litt i Champions League. Dessuten var det moro å knuse Byåsen. Nå kan vi ta påskeferie med god samvittighet, sier Elisabeth Hilmo.

Linn-Kristin Riegelhuth og Tine Stange ble kampens toppscorere med åtte fulltreffere hver.

Dermed har Linka scoret 221 mål i serien denne sesongen. For en uke siden slettet hun Trine Haltviks gamle rekord, som var på 211 mål.

PS! Bare 451 tilskuere så seriefinalen i Larvik.

NORGES BESTE: Larvik lyktes ikke i Europa denne sesongen, men var suverene på hjemmebane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer