- Las Vegas-banen er som skapt for ulykker

Indycar-fører mener farten er for høy og marginene for små etter Wheldons dødskrasj.

Den australske indycar-stjernen Will Power mener Las Vegas-banen hvor briten Dan Wheldon omkom søndag, var som skapt for ulykker.

Den doble vinneren av Indianapolis, Dan Wheldon, mistet livet etter en massekrasj som involverte 15 biler. Will Power kom fra det med nakke- og ryggskader.

- Vi var alle bekymret etter den første treningsdagen. Denne typen baner er for raske og trange. Når gjennomsnittshastigheten er rundt 370 km/t, og du bare ligger noen få centimeter unna hverandre, skal det lite til. Det er for høy hastighet, og banen er som skapt for ulykker, sier Power til den australske radiostasjonen Triple M.

FOR FARLIG: Will Power (i bilen t.v.) var selv involvert i ulykken som kostet kollegaen Dan Wheldon livet i søndagens Indycar-løp i Las Vegas. Han mener banen regelrett innbyr til ulykker.Foto: SCANPIX/REUTERS/Barry Ambrose
FOR FARLIG: Will Power (i bilen t.v.) var selv involvert i ulykken som kostet kollegaen Dan Wheldon livet i søndagens Indycar-løp i Las Vegas. Han mener banen regelrett innbyr til ulykker.Foto: SCANPIX/REUTERS/Barry Ambrose Vis mer

- Det skal bare en liten feil til, og resultatet vil aldri bli bra. Det finnes ikke noe mykt sammenstøt. Det er alltid hardt å krasje i veggen, en kraftig smell, sa Power, som mener dagens måte å kjøre Indycar på, bør endres.

(NTB)