Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lasse bedre enn noen gang

Gode nyheter snaue 100 dager før Nagano-OL: Verdensrekordholder Lasse Ottesen har aldri vært bedre forberedt til en sesong i hoppbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har planlagt snøsamling denne uka, får de første svevene i Fløybakken på Rognan i dag, og er i rute, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen til Dagbladet.

Verdensrekordholder Ottesen (212 meter) er optimistisk.

- Siden fjorårsvinteren har jeg verken vært skadd eller blitt operert. Derimot har jeg trent bra fysisk, og fått over 500 plasthopp som grunnlag. Teknikken er forbedret, nå gleder jeg meg til å fly inn i OL-vinteren, sier Lasse Ottesen.

100 meter

Fløybakken på Rognan tåler hopp på 100 meter, og bør kunne gi en flying-start på OL-vinteren både for Lasse Ottesen og de andre norske hopperne. Sesongen blir enorm, med skiflygings-VM og OL som høydepunktene og minst 23 renn direkte på NRK1.

Ifølge landslagssjef Trond Jøran Pedersen, er alle landslagsløperne OL-aktuelle.

- For å bli vurdert, er kravet minst to plasseringer blant de ti beste i verdenscuprenn. Løpere som har vært på pallen (blant de tre beste) en gang, kan også være OL-aktuelle. Alle som presterer, har sjansen, sier Trond Jøran Pedersen.

18 i v-cup

I verdenscupåpningen på Lillehammer 29. og 30. november, stiller Norge med 18 hoppere. Ti deltar på den nasjonale kvoten.

- I Hoppuka deltar vi med så mange som vi har kvoteplass til. Før sesongstart er kvoten vår sju løpere i v-cuprenn, den kan fort økes. I Hoppuka håper vi å stille med åtte mann i kvalifiseringen. Det er også maksimum av hva en nasjon (bortsett fra arrangørlandet) kan delta med, sier Trond Jøran Pedersen.

OL-troppen til vinterlekene 7. til 22. februar vil telle fem løpere, hvorav fire får delta i hvert av de tre OL-rennene.

Troppen til Hakuba tas ut seinest 16. januar.

Hele Norges coronakart