Lasse er frustrert

ALTA BADIA (Dagbladet): Lasse Kjus er kjempefrustrert. Over dårlige alpinbakker, dårlig svingteknikk og storslalåmplasseringer på side to av resultatlista. For det var i år han skulle vinne hele verdenscupen.

Nittendeplassen i Alta Badias storslalåmrenn var ikke det Lasse hadde tenkt seg da sesongen startet. For alt så så bra ut denne gangen. Ingen plagsomme sjukeavbrekk i oppkjøringa, og de småforkjølelsene som har kommet, har stort sett blitt borte over natta.

Derfor skulle dette bli Lasses store sesong. Den altetende alpinisten skulle være i tet i alle grener. Så butter det i storslalåm - i likhet med resten av landslagsgutta.

I går ble Kjetil Aamodt beste nordmann med en tiendeplass - takket være en ny god andreomgang.

Lasse kom seg så vidt inn blant de 20. Og resten så finalen fra hotellrommet.

Sving-trøbbel

- Det er storslalåmen som er krise. Det er den jeg må jobbe kraftig med. I de andre grenene har jeg stort sett kontroll. Slalåmformen er til og med på vei oppover, sier Lasse til Dagbladet.

I Alta Badia ga han arrangørene det glatte lag for prepareringen av storslalåmløypa. Men han vet godt at det ikke er grunnen til nittendeplassen i går. For storslalåminnsatsen har ikke vært særlig mye bedre når forholdene har vært upåklagelige i andre renn denne sesongen.

- Det er svingene, forklarer Lasse.

- Jeg bruker altfor mye krefter, og har ikke flyt i en eneste sving. Dermed binder jeg meg nedover i løypa og blir mer og mer frustrert. Og i de raske partiene begynner jeg å bremse. Da er det klart hundredelene forsvinner.

Ser video

Lasse vet altså hva som er galt. Men ikke hvorfor svingene fungerer dårlig. Nå skal han starte jobben med å finne ut av det.

- Jeg får prøve forskjellige ting. Jeg nekter å tro at jeg er blitt så mye dårligere enn de beste. Nå blir det å sette seg ned ved videoen for å studere hva jeg gjør galt.

  • Dermed blir det juleferie foran skjermen for Lasse Kjus. Men ikke særlig lenge. For mens Kjetil Aamodt antakelig bruker romjula til å trene ski i gamlelandet, stiller Lasse til utforstart i Bormeo 29. desember. All-rounderen prioriterer det framfor å pusse på storslalåm-formen hjemme.
  • Det kan Lasse Kjus få allerede i dag. Da er det slalåm i Madonna di Campiglio, og i den grenen er den norske selvtilliten en helt annen.

- Akkurat nå er jeg altfor rastløs til å være lenge hjemme. Jeg må ut å konkurrere og få noen skikkelige plasseringer.