- Lasse er i toppslag

Fire alpinrenn på fire dager ville tatt pusten fra de fleste. Men Lasse Kjus fulgte opp torsdagens seier med en femteplass i går. I dag kjører han for en ny utfor-seier.

- Jeg er absolutt fornøyd med Lasses innsats i Super-G-rennet, sier Atle Skårdal til Dagbladet.

For selv om Kjus vant utfor på torsdag, var ikke femteplassen i går skuffende.

- Nei, tvert imot er jeg imponert over at Lasse er så stabil. Han er i toppslag nå, sier Skårdal.

Han tror ikke det blir noe problem for Kjus å kjøre ytterligere to renn denne helga.

- Det koster ikke mye å kjøre to renn, og med den gode formen han har inne, tror jeg absolutt han vil kjempe om seieren i lørdagens utfor.

Lærer av video

Lasse Kjus kjørte veldig bra helt ned til Hausbergkanten i gårsdagens super G-renn. På slutten gjorde han noen feil og tapte over tre tideler til Daron Rahlves i skråkjøringen ned mot mål.

- Jeg trodde jeg gjorde et bra løp, men jeg la igjen litt for mye på slutten og det er på ingen måte godt nok. Jeg har ingen god forklaring, men må se på video før jeg kan finne ut av det, sier Kjus til NTB.

Han mente selv han hadde klart å nullstille seg helt mentalt etter seieren torsdagen og alt oppstyret som fulgte da.

Kjører for seier

I dag går det egentlige Hahnekamm-utforrennet. Rennet som ble kjørt torsdag var et utsatt renn fra Bormio.

- Dette blir tøft. Det er ikke snakk om annet, sier Kjus.

Men han sikter mot toppen av pallen også i dag.

- Jeg må innrømme jeg kjører for å vinne hvert eneste renn. Det er bare det at det ikke er like lett hele tida, innrømmer Kjus.

Kvelden i går brukte han til å slappe av og lade batteriene, for hodet føltes litt tomt etter to tøffe dager.

- Jeg må bare stå på og gjøre mitt beste, sier Kjus.

Han beholdt sammenlagtledelsen sin og økte med noen poeng til hardeste konkurrent, østerrikeren Benjamin Raich. Både Bjarne Solbakken (nr 18) og Aksel Lund Svindal (nr 19) kjørte bedre enn Raich, som endte på 22. plass, og bidro dermed til at Kjus økte ledelsen.

- Det er bra kjørt av Bjarne og Aksel. Bjarne ble satt langt tilbake av sykdom etter nyttår, men er kommet seg veldig bra tilbake, sier Atle Skårdal til Dagbladet.

KLASSIKEREN I DAG: I gårsdagens Super-G la Lasse Kjus igjen litt for mye mot slutten, og måtte nøye seg med femteplass. I dag er det klart for klassikeren Hahnekamm-utfor. - Jeg må innrømme jeg kjører for å vinne hvert eneste renn, sier Lasse.