Lasse kjører på lavgir

Lasse Kjus leter fortsatt etter superfarta 24 timer før han skal revansjere den svake 18. plassen i utfor fra OL på Lillehammer. - Jeg må kjøre mye bedre hvis jeg skal ha håp om medalje, sier han etter gårsdagens trening.

Men Kjuserns humør er likevel upåklagelig. Han føler noe er på gang.

- Jeg synes det fungerer bedre for hver trening, sier han til NTB.

- Løypa passer fint for min kjørestil. Det er ingen partier som byr på spesielle problemer. Det er tiendeler å hente hele veien nedover, sier Kjus.

Alpintsjef Jan Ove Nystuen er trygg på det meste. Bare sola holder seg unna under rennet:

- Det eneste vi frykter, er at varmen skal påvirke forholdene, sier alpinsjef Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

Gullskiene klare

Til nå har Lasse holdt de beste skiene unna OL-bakken.

- Lasse tar ikke fram de superraske utforskiene før i selve konkurransen. Men de er ikke så veldig forskjellige fra dem han bruker på trening, sier Nystuen.

- De holder under de fleste værforhold. Men i ekstrem varme, er jeg mer usikker, fortsetter han.

Kjetil André Aamodt har i hele år vært Norges OL-håp i utfor. Lasse har stilt i skyggen _ en rolle som passer ham perfekt. I fred og ro har han fått forberede seg til OL, selv om sykdom satte han ut av spill tidligere i vinter.

Også før VM i fjor var Lasse sjuk. Da endte han med tre sølvmedaljer (utfor, super-G og storslalåm). Han stiller på startstreken som en stor outsider i OL-løypa.

Teknisk krevende

- Løypa er teknisk krevende med mange svinger, fart og lange hopp. Det kommer en ganske tøff kurve like etter start og en tilsvarende omtrent midtveis.

- Den skiller seg ikke så mye fra andre utforløyper, og den burde passe for Lasse. For å vinne trengs en konsentrert og teknisk god løper i form, sier Nystuen, og gir følgende spådom dagen før dagen:

- Har Lasse dagen, kan han gjøre det helt store. Sykdommen som herjet i kroppen hans forrige måned, er et tilbakelagt kapittel.