Lasse kjører på lavgir

Lasse Kjus leter fortsatt etter superfarta 24 timer før han skal revansjere den svake 18. plassen i utfor fra OL på Lillehammer. - Jeg må kjøre mye bedre hvis jeg skal ha håp om medalje, sier han etter gårsdagens trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men Kjuserns humør er likevel upåklagelig. Han føler noe er på gang.

- Jeg synes det fungerer bedre for hver trening, sier han til NTB.

- Løypa passer fint for min kjørestil. Det er ingen partier som byr på spesielle problemer. Det er tiendeler å hente hele veien nedover, sier Kjus.

Alpintsjef Jan Ove Nystuen er trygg på det meste. Bare sola holder seg unna under rennet:

- Det eneste vi frykter, er at varmen skal påvirke forholdene, sier alpinsjef Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

Gullskiene klare

Til nå har Lasse holdt de beste skiene unna OL-bakken.

- Lasse tar ikke fram de superraske utforskiene før i selve konkurransen. Men de er ikke så veldig forskjellige fra dem han bruker på trening, sier Nystuen.

- De holder under de fleste værforhold. Men i ekstrem varme, er jeg mer usikker, fortsetter han.

Kjetil André Aamodt har i hele år vært Norges OL-håp i utfor. Lasse har stilt i skyggen _ en rolle som passer ham perfekt. I fred og ro har han fått forberede seg til OL, selv om sykdom satte han ut av spill tidligere i vinter.

Også før VM i fjor var Lasse sjuk. Da endte han med tre sølvmedaljer (utfor, super-G og storslalåm). Han stiller på startstreken som en stor outsider i OL-løypa.

Teknisk krevende

- Løypa er teknisk krevende med mange svinger, fart og lange hopp. Det kommer en ganske tøff kurve like etter start og en tilsvarende omtrent midtveis.

- Den skiller seg ikke så mye fra andre utforløyper, og den burde passe for Lasse. For å vinne trengs en konsentrert og teknisk god løper i form, sier Nystuen, og gir følgende spådom dagen før dagen:

- Har Lasse dagen, kan han gjøre det helt store. Sykdommen som herjet i kroppen hans forrige måned, er et tilbakelagt kapittel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer