Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lasse Kjus på 3. plass

BORMIO (NTB): Lasse Kjus tok tredjeplassen i verdenscupen i utfor i italienske Bormio i dag. Bare østerrikerne Andreas Schifferer og Werner Franz var raskere enn nordmannen, som var nummer fem i den samme løypa i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den eneste feilen jeg vet jeg gjorde var ved mellomtiden halvveis ned i løypa; like før vi skulle begynne på skråkjøringen. Ellers synes jeg det gikk veldig bra, sa Lasse Kjus til NTB like etter at rennet var over.

Han kjørte gnistrende i begynnelsen og hadde en ledelse på Schifferer på nær halvsekundet i det øverste partiet av løypa. Men mot slutten glapp det litt for ham. Likevel fikk han bevist at utforformen er god, og etter en liten tur hjemom for å feire nyttårsaften, gleder han seg til fortsettelsen av sesongen i Kranjska Gora like ut på nyåret.

Fornøyd

- Jeg er kjempefornøyd med kjøringen min, selv om det ikke ble seier, men fortsatt sliter jeg med storslalåmformen, sa Kjus tirsdag. Han har brukt romjulen på mye trening nettopp i storslalåm, men får det fortsatt ikke til å klaffe.

- Det er venstresvingene jeg ikke får til i storslalåm. Egentlig er det litt merkelig, men jeg har problemer og vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å komme på rett kjøl igjen, sa han etter utforrennet i Bormio.

Han slo fast at utforformen har vært god i hele år, og kjøringen hans mandag (5. plass) og tirsdag viser at han er i rute til å forsvare OL-gullet i kombinasjonen fra Lillehammer, når den øvelsen står på programmet i Nagano i februar.

Selvtillit

- Det er klart at en tredjeplass som den jeg sikret meg her i dag gir stor selvtillit, men det hjelper ikke på storslalåmformen. I utfor er det derimot godt å ta med seg en så god plassering, sa Kjus.

Han føler seg sikker i alle disipliner utenom storslalåm, som tidligere var litt av en paradegren for de norske løperne. At ingen av dem får det til i år er merkelig, men alpinistene forsikrer at de jobber med saken.

- Nå reiser jeg hjem for å feire nyttårsaften, og så blir det å vende nedover til Kranjska Gora første eller andre januar, sa han til NTB tirsdag.

Østerrikerne markerte styrke også i tirsdagens utforrenn i Bormio. De hadde seks løpere blant de åtte beste. Bare Kjus og sveitseren Bruno Kernen klarte å snike seg innimellom på resultatlisten.

- Jeg tror årsaken til seieren min lå i at jeg var litt sterkere mot slutten, sa Andreas Schifferer, som vant en utforseier i verdenscupen for andre gang i karrieren. Den første seieren sikret han seg i Beaver Creek i Colorado i november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!