Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lasse Kjus

Lasse Kjus er født til å kjøre fort. Da han var liten stjal han naboens staver og ble tatt for råkjøring i slalåmbakken.

Gutten fra Siggerud har tatt fem sølvmedaljer i de to siste store internasjonale mesterskapene i alpint. I Vail har han tidenes sjanse til diverse gullmedaljer.

Sammen med Kjetil André Aamodt er Kjus alpinsirkusets allrounder. Mens de fleste løperne konsentrerer seg om en gren eller to, har 28-åringen mulighet til å vinne samtlige øvelser i Vail. Størst er likevel sjansene i utfor og kombinasjonen.

De siste sesongene har Kjus slitt med sykdom. Bronkitt og luftveisproblemer har hemmet Kjuser'n, men i år ser det ut til at motgangen er over.

28-åringen har hatt en veldig sterk sesong i 1998/99. Han leder verdenscupen sammenlagt og er på topp i utforcupen etter fire seire på seks starter hittil i sesongen.

Moren til Kjus - Mette - forteller at sønnen alltid har vært veldig bestemt. Da han var ett år, skulle han gå på ski med staver. Og han skulle gå med staver i alle lengder, og alles staver. Det medførte en del problemer for naboene på Siggerud.

Lasse bestemte seg for å satse på alpint da han kom med på kretslaget i håndball som 14-åring. Å satse på både håndball og alpint ble for mye.

Kjus er en konkurransemann helt ut til fingerspissene - både i skibakken og ellers.

- Når man hater å tape så mye som Lasse, da vinner man til slutt, sa Kjus' tidligere trener Max Wahlqvist for noen år siden.

Kjus er en glimrende tekniker som har en utrolig god følelse for underlaget.

28-åringen er også en habil golfspiller - med 12 i handicap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media