Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lasse leder 12-2 før kombistart

BEAVER CREEK (Dagbladet): I kveld starter kombinasjonsduellen mellom Lasse Kjus og Kjetil Aamodt. Lasse har tolv medhjelpere til disposisjon fra skifabrikanten. Kjetil har to.

Det handler om folkene som sørger for at løperne stiller i startbua med topp utstyr. Lasse representerer alpinsirkusets klart største skifabrikant, og et dusin mennesker er på jobb i Vail for å gjøre Kjus best mulig utrustet; en racingsjef, en utviklingssjef, en personlig skismører, en støvelmaker og et helt test-team.

- Atomic har helt klart det mest profesjonelle apparatet, sier Lasse om sin arbeidsgiver.

Gode ski

Kjetil Aamodt representerer Nordica, som er en lillebror i ski-industrien. I VM disponerer han to medarbeidere: En racingsjef og sin egen faste servicemann.

- Lasse har nok en fordel når det gjelder service-apparatet. Generelt betyr det at de som kjører for Atomic, har bedre mulighet til å være topp forberedt, sier Kjetil til Dagbladet.

Men legger raskt til det alt til sjuende og sist handler om:

- Det som betyr noe, er å ha de raskeste skia. Og jeg har alltid hatt gode ski - særlig i utfor. Jeg tror ikke Lasse hadde kjørt noe dårligere hvis han hadde hatt mine ski.

Hopper dårlig

Uansett er det fortsatt mannen oppå skia som skal gjøre den viktigste jobben.

- Kjetil og jeg stiller nok ganske likt. Jeg har i alle fall funnet ut at vi er omtrent like dårlige til å hoppe. Men Kjetil er nok bedre enn meg til å stenge ute det som skjer rundt, sier Lasse.

Aamodt mener det er flere forskjeller på ham og Lasse.

- Lasse er veldig avhengig av å ha overskudd for å gjøre det bra. Også er han mer gal enn meg i utfor. Jeg kjører mer på underliggende kvaliteter som kraft og vilje.

- Og reint skiteknisk?

- Lasse har mer følelse for underlaget enn meg, men jeg har kanskje litt bedre teknikk, analyserer Aamodt.

Flere kan vinne

Men både Kjetil og Lasse advarer nordmenn mot å tro at dagens og morgendagens kombinasjonskonkurranse blir en rein norsk duell.

- Dette handler ikke bare om Kjetil og meg. Det er flere som kan hevde seg - østerrikerne har tøffe utfordrere også i denne øvelsen. Husk at det er VMs mest langvarige konkurranse, og mye kan skje underveis, minner Lasse om.
Kjetil Aamodt er helt enig:

- I VM og OL blir det alltid jevnt, og her i Vail vil slalåmspesialistene kunne gjøre det bra. Slalåmdelen vil bety omtrent sytti prosent, men jeg håper selvsagt på dobbelt norsk - med meg aller øverst. Det er min tur til å vinne nå, mener Kjetil.

Han synes det er synd at konkurransen har lavere status enn de andre alpin-øvelsene.

- Det er i kombinasjonen at de beste og mest allsidige skiløperne kåres.

MANN MOT MANN: Kjetil Aamodt (t.v) og Lasse Kjus er favoritter foran kombinasjonskonkurransen i alpin-VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media