Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lasse må rive hytta

200 kvm må ned.

(Dagbladet.no): Lasse Kjus bygger for tiden ny hytte på Hafjell.

Ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen var resultatet av tirsdagens befaring at hele hytta er i elendig stand.

Lasse Kjus var selv med på befaringen sammen med leverandør og produsent. De viste seg raskt at håndtverket var for dårlig, og hele hytta skal nå sendes tilbake fra Estland.

- Dette går bare ikke, sier utbyggingspartner Stein Plukkerud til avisa.

- Det er levert et helt annet produkt enn det som er bestilt. Lasse hadde sett hytter fra det velrenommerte amerikanske selskapet JimBarna i USA og Canada, og ville ha noe røft. Derfor kontaktet han den norske avdelingen av JimBarna. Under fem centimeter nysnø ser hytta lekker ut på avstand. Ved nærmere øyesyn viser det seg at Kjus har fått seg levert ei «brysju» - et virkelig skrøpelig byggverk.

Det skal være problemer med lafteknutene og råte i tømmeret som har ført til skadene. Det er Kjus selv som har tegnet hytta, som ifølge avisa ligger på en av de fineste tomtene på hele Hafjell.

Plukkerud sier han på forhånd advarte Kjus mot å hente seg hytte fra Estland.

- Jeg sa det som det var: Lasse, ikke gjør dette. Lasse hadde imidlertid blitt overbevist på et salgsmøte, fortsetter han.

Leverandøren har gått med på å ta ned hytta, gi tilbake pengene og har tilbudt Kjus ny hytte. Hva han bestemmer seg for er foreløpig ikke klart.

PS: Brysju betyr skrøpelig seng - på skåbumål, men du finner flere mulige forklaringer her.

<B>TEGNET HYTTA SELV:</B> Men håndverket på Kjuserns hytte holder ikke mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media