Lasse med ny kontrakt

CRANS MONTANA (Dagbladet): Skigiganten Atomic slanker alpint-stallen sin kraftig, men beholder Lasse Kjus på lønningslista. Og: Lasse har fått stor frihet til å velge bort renn neste sesong.

Atomic sliter med kjempeunderskudd. Suksessen til de mange østerrikske alpingutta i stallen har rett og slett kostet for mye.

Derfor blir det langt færre verdenscup-deltakere som kjører på dette skimerket neste sesong. I alle fall mot betaling.

For Atomic sier opp en rekke av sine lønnsmottakere når denne vinteren er over. De ønsker bare å beholde kremen. Det vil stort sett si en gjeng østerrikere - med Hermann Maier i spissen. Og Lasse Kjus.

Skiprodusenten har stor tro på nordmannen, selv om Lasse har hatt det han selv kaller «en kjedelig sesong».

- Vi har hatt en diskusjon med Lasse her i Crans Montana, og vi har bestemt oss for å fortsette det lange samarbeidet. Vi har et veldig godt forhold til Lasse, sier Atomics racingsjef, Toni Schütti, til Dagbladet.

For Lasse betyr dette at han kan fortsette i samme stall som de som har dominert verdenscupen i år. Det gir en rekke fordeler når det gjelder utstyr og service.

- Jeg støtter dem når de har trøbbel, og de støtter meg når jeg er ute av form, smiler Lasse. Godt fornøyd med å fortsatt stå på den sterkt slankede lønningslista.

- De har trua på meg, og det er et fint signal etter en sesong jeg på ingen måte er fornøyd med, sier Lasse til Dagbladet.