Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lasse mister flere renn

Lasse Kjus ble stoppet av tåke og snø under treningsomgang i dag. Dermed mister han rennet på lørdag.

Men så kom snøen og tåka, og dermed ble også torsdagens treningsomgang i Kitzbühel avlyst.

Det betyr at Kjus ikke får kjøre lørdagens utforrenn, og han får heller ikke delta i kombinasjonen. Det igjen betyr tapte verdenscuppoeng, som kan bli viktige mot slutten av sesongen.

- Jeg tror Atomic-støvlene er bedre for meg, og dersom jeg kommer til å fortsette i dem resten av sesongen, kommer ikke det til å by på problemer. Dynastar (ski) og Lange (støvler) som jeg nå har kontrakt med, har samme eier, og de kommer ikke til å stikke kjepper i hjulene for meg. Dersom jeg velger å gå over til Atomic-støvler, er det bare for meg formelt å skrive kontrakt med dem, sier Lasse Kjus til NTB.

Kjus bestemmer seg neste uke for hva han kommer til å gjøre. Før han endelig bestemmer seg for Atomic-støvler eller ikke, vil han gjennomføre super G- og slalåmrennet i Kitzbühel fredag og søndag.

Han vil ikke overlate noe til tilfeldighetene, og han vil ikke forhaste seg.

Ingen krise

- Det er ingen krise at jeg ikke får kjøre utforrennet her lørdag, men det hadde vært en fin bonus for meg, sier Kjus.

- Jeg trengte de to treningsdagene jeg har hatt her i Kitzbühel, for jeg har kjørt så mange dårlige løp at det er viktigere for meg å finne den gode følelsen og få testet utstyr enn å kjøre renn.

- Alternativet mitt var å stå over rennene her og heller trene i fred og ro. Nå valgte jeg to dagers trening for så å satse på den siste utfortreningen. Været gjorde at det ikke gikk som jeg hadde håpet, sier Kjus.

Både onsdag og torsdag var det veldig dårlig vær i Kitzbühel. Snøen lavet ned og tåka hang over fjellene. Det var ikke forsvarlig å sende løpere utfor noen av dagene.

Dermed blir det tirsdagens trening som avgjør startrekkefølgen i lørdagens Hahnenkammutfor.

Skiene viktigst

For eierne av Dynastar og Lange er det viktigere å vise fram skiene enn støvlene. Derfor vil de ikke hindre at Kjus eventuelt går over til Atomic-støvler, som han kjørte på helt til i fjor.

- Det jeg har fått gjort på trening kan tyde på at det er bedre for meg å kjøre i Atomic-støvler, men svaret på det vil jeg få fredag og søndag. For Dynastar og Lange er det også viktigst at jeg kjører fort på ski, sier Kjus.

Nå skal han bruke lørdagen, da de andre kjører utfor, til å trene slalåm og forberede seg best mulig til søndagens renn, men det var ikke det han innerst inne ville.

- Jeg skulle gjerne ha kjørt lørdagens utfor her, men slik er det ikke blitt, og da må jeg gjøre det beste ut av det, sier Kjus'ern.

Fram mot VM i St. Moritz har han størst forventninger til super G og storslalåm, men han er også realistisk og vet han har langt fram til de beste.

- Det må skje et under hvis jeg skal begynne å kjøre virkelig fort, men jeg gir ikke opp. Troen og håpet har jeg fortsatt, sa han etter torsdagens avlyste trening.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media