Lasse nekter trenerkutt

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske alpinistene nekter å godta alpintkomiteens planlagte kutt fra ni til seks trenere rundt neste sesongs v-cup lag.

- Vi ligger allerede langt bak konkurrentene, og kan ikke godta dette, sier en oppgitt Lasse Kjus. Han støttes av Ole Kristian Furuseth og Finn Christian Jagge. Alpinistene avsluttet en turbulent uke med Finken Cup i Holmenkollen i går. Etter finalen uttrykte løperne klar bekymring for neste sesong. For Lasse Kjus er det ufattelig at støtteapparatet kappes når alpintkomiteen syr sammen neste års budsjett. - Tre mann er veldig mye. Åtte trenere er et minimum, sier Lasse. Kurt Gaustad, leder for alpintkomiteen, bekrefter at trenerne er klare, men røper verken navn eller antall før over påske. Men på torsdag møtte Gau stad løperne og informerte dem om trenerreduksjonen. - Dette er helt uaktuelt, sier Ole Kristian Furuseth, seierherre i gårsdagens Finken Cup i Holmenkollen.

Nøktern mann

- Jeg er opptatt av et nøkternt budsjett, fastslår Kurt Gaustad. Siden 1995 har budsjettet han snakker om økt fra 13 til 17 millioner kroner. - Dette gjelder bare 400000 kroner, påpeker Furuseth. For Lasse Kjus og Kjetil Aamodt som kjører alle fire disipliner blir trenerkuttet virkelig merkbart. Med tett program er de avhengig av feilfri organisering. Nå må de gjøre mer av jobben sjøl. Energi de helst skulle lagt igjen i bakken. - Vi er nødt til å gjøre noe med dette, sier Lasse.

- Merkelig

Onsdag sa Dieter Bartsch nei til å ta over jobben som sportssjef fordi alpintkomiteen ikke hadde råd til å innfri lønnskravet på 730 000 kroner. Finn Christian Jagge ser ikke lenger konsekvensen i alpintkomiteens vurderinger. - Merkelig. De går i forhandlinger med Bartsch, en mann de vet koster mye. Samtidig dropper de to-tre trenere på grunn av økonomi, sier Finken og drar følgende parallell til Bartsch-historien: - Som å titte på en Rolls Royce når man skal kjøpe seg bil, men likevel ende opp med en bruktbil. Trenerspørsmålet ble lagt til side i går kveld. Da feiret verdensstjernene Finkens bursdag på Grand Hotell. Først om et par dager vet Finn Christian Jagge hvor mye penger alpinistene klarte å samle inn til barna i Sarajevo.

STOPP KUTTISMEN: Nå får det være nok sparing, mener Lasse Kjus og resten av landslagsalpinistene. Det skal kappes ned på trenerkorpset neste sesong.