Lasse Ottesen

24-årige Lasse blir kalt 'gamlingen' på hopplaget. Men etter sju sesonger på topplan henger han fortsatt med i toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Merittlista til Aurskog-gutten er både lang og god. Men først de siste to månedene har Lasse vist form som tyder på at han kan hevde seg i VM.

Forsesongen var strålende for Lasse. Han var best på plast, og fysiske tester viste at han var aller sterkest av hoppgutta.

Likevel åpnet sesongen elendig, og Lasse hadde flere ganger store problemer med å ta seg til finaleomgangene i verdenscupen.

Omslaget kom i starten av desember med en femteplass i verdenscupen. Optimismen steg ytterligere for en drøy uke siden, da han tok en flott andreplass i verdenscuprennet i Tsjekkia.

Med pallplasseringen var Lasse et soleklart valgt for VM-laget. Og med Lasses rutine lover det godt foran Ramsau. Selv om han aldri har gått helt til topps verken i et mesterskap eller verdenscuprenn.

Men Lasse har vært med i toppen før. I Lillehammer-OL tok han sølvmedaljen bak Espen Bredesen i normalbakken. I tillegg har han verdensrekorden i skiflyging.

I Planica for drøyt to år siden svevde han ned til utrolige 212 meter. Jo større bakker, jo bedre liker Lasse seg. Gutten elsker å fly - han har også søkt opptak på flyverskolen i Forsvaret.

Også på fritida går det fort med Lasse. Han mistet lappen som nittenåring da han ble fersket av UP i 118 km på vei hjem fra Fornebu. Han slapper også av med et slag golf.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer