Lasse Sætre på rompa til fjerdeplass

NAGANO (Dagbladet :på nettet): Lasse Sætre tok en imponerende fjerdeplass på 10|000 meter etter en like imponerende sluttpurt mot Bart Veldkamp. Lasse fikk 13,35,46 _ ett hundredel bedre enn belgieren. Oppløpskampen var så intens at begge falt over målstreken og seilte inn i sikkerhetsvantet før de ble liggende sammenfiltret i en haug.

- Her fikk jeg jammen tynt ut det jeg er god for, sa Lasse Sætre til Dagbladet :på nettet etter hans beste internasjonale plassering noensinne.

- Jeg valgte aldri å følge Veldkamp da han la i vei som en gal de første rundene. Min taktikk var å gå rolig ut de fire første runene for å finne marsjfarten og deretter gå mitt eget løp. Etter halvgått distanse, merket jeg at Bart var sliten og at jeg tok innpå. Men for en gangs skyld lot jeg være å stresse. Det var ikke liv om å gjøre å ta han igjen i ett jafs. Derfor holdt det også helt inn.

Lasse Sætre ledet samløpet med ti meter da klokka ringte for sisterunden. Men Bart Veldkamp hadde krefter igjen og oppløpet ble en virkelig thriller. Veldkamp tok innpå for hvert skjær, men Lasse Sætre hadde bestemt seg for å ikke tape.

Begge strakte fram et langt bein hver akkurat ved målstreken. Lasse var hundredelen foran _ det vil si cirka ti centimeter.

- Nå vet jeg hvor god jeg kan være. Det er ingen i verden som går to 5000 meter etter hverandre like fort som jeg. I dag varierte rundetidene fra 32,1 til 32,8 _ bortsett fra at jeg hadde 31,7 på sisterunden. Nå skal jeg fortsette å trene riktig, så blir det kanskje medalje neste år. Dessverre fikk jeg seks uker på krykker i sommer etter en ankeloperasjon. Her mistet jeg mye grunntrening. Får jeg være hel neste sesong, kan det bli moro. Jeg håper inderlig at Ingrid Paul fortsetter som trener. Hun betyr alt for meg. Slutter Ingrid, kan jeg like gjerne legge opp. Det vurderer jeg faktisk hvis hun reiser hjem til Nederland, sier Lasse Sætre, før han tenker seg om.

- Nei, det blir for feigt å slutte. Selvsagt kan jeg ta med meg det jeg har lært til Geir Karlstads lag. Men får jeg velge, skal Ingrid Paul være med, sier Lasse Sætre.

ROMPE-LANDSLAGET: Tom Erik Oxholm hjelper Lasse Sætre på beina. Bart Veldkamp har fortsatt rompe-berøring med isen.