Lasse Sætre til sykehus etter fall

Skøyteløperen Lasse Sætre ble torsdag fraktet til sykehus og måtte sy sju sting i leggen etter et kollektivt fall under trening foran helgens verdenscup i Erfurt.

Unggutten Preben Kristensen skulle akselerere på innsiden av sine landslagskolleger da han falt og tok med seg hele følget på tysk is i Erfurt. Skøyteeggen til enten Kristensen eller Øystein Grødum traff Lasse Sætre i leggen og førte til et dypt kutt like over venstre ankel.

Nå står verdenscupløpet på favorittdistansen 10.000 meter lørdag i fare for den ferske norgesrekordholderen på 5000 meter.

- Lasse vil gjerne gå løpet, men det ser ikke helt bra ut, medga landslagstrener Peter Mueller overfor NTB torsdag kveld.

Kuttet førte ikke til skade på sener eller leddbånd for Sætre. Men det var så dypt at han måtte sy fire sting i muskelen og tre i huden utenpå.

- Dumt! Det skulle aldri skjedd. Likevel var dette litt hell i uhell, sa Mueller.

Ifølge det nederlandske nyhetsbyrået ANP fikk 20 år gamle Kristensen en skikkelig skyllebøtte av Mueller etter fallet.

- Preben var der han aldri skulle vært, falt og tok med seg resten av laget. Nå føler han seg ikke noe særlig, sa landslagstreneren.

Øystein Grødum ødela den ene skøyta, i tillegg til at han slo hofta si i fallet. Ut over det slapp de øvrige skøyteløperne unna uskadd.

Eskil Ervik er blitt syk og er også svært usikker foran verdenscupen til helgen.

(NTB)