Lasse skremte Maier

VAL D'ISHRE (Dagbladet): Den suverene alpinkongen Hermann Maier frykter Lasse Kjus i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. - Jeg har endelig kommet ut av tåka, sier Lasse selv etter ny pallplass i Val d'Ishre.

- Lasse blir veldig farlig i år, sier Maier til Dagbladet.

Og den suverene østerrikeren tenker ikke bare på Lasses comeback-helg i Val d'Ishre, der nordmannen ordnet utforseier lørdag og tredjeplass i super-G i går.

- Jeg er ikke overrasket over at Lasse har vært god disse dagene. Han kjørte også veldig bra i super-G i Aspen forrige måned, sier Maier, som feilet fullstendig i lørdagens renn og ble nummer 36.

Suveren igjen

Men i går fant Maier fram det nådeløse blikket igjen og vant super-G med et drøyt sekund.

- Jo, i dag var jeg uslåelig, innrømmer han.
Maier tror likevel han får tøffere konkurranse om seieren i verdenscupen sammenlagt enn han fikk sist vinter. Blant annet fordi Lasse Kjus er kommet ut av den frustrerende tåka han var pakket inn i for ett år siden.

- Jeg har det mye bedre nå, sier Kjus.

Men til tross for at han forsynte seg grovt av både penge- og poengpotten i helga, vil ikke Lasse snakke høyt om sammenlagtseier i verdenscupen.
- Jeg har et stykke igjen til formtoppen. Og husk at de jeg kjemper mot, er på pallen stort sett hver gang, sier Kjus til Dagbladet.

Lurt av tåka

I går var han imponert over kjøringa til alpinsirkusets ener. Og ikke fullt så fornøyd med sin egen gjennomføring.

- Jeg lot meg lure litt av at det var tett tåke da vi inspiserte løypa før start, og ble for defensiv. Jeg tapte nesten ett sekund til Maier i starten. Når jeg kjører sånn, er han umulig å slå, innrømmer Lasse Kjus.

Men han er optimist når det gjelder formen i den mest svingete øvelsen. I kveld er det slalåm i Sestriere. Der stiller ikke Hermann Maier.