KJEMPETABBE: Lasse Staw hadde ikke en god dag på jobben og gav bortelaget tre poeng da han glapp en enkel ball i beina på Angan. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KJEMPETABBE: Lasse Staw hadde ikke en god dag på jobben og gav bortelaget tre poeng da han glapp en enkel ball i beina på Angan. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Lasse Staw med en gedigen keepertabbe

Forærte Molde og Angan seieren i Fredrikstad.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad-Molde 0-1 (0-0)

Lasse Staw får nok ikke sove godt i natt. Etter et langt oppspill skulle han bare plukke en enkel ball foran beina på Angan. Istedet glapp han ballen rett i beina på spissen som enkelt kunne sette inn 1-0.

ENKELT FOR ANGAN:  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ENKELT FOR ANGAN: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det er ingen god følelse. Og det går ikke over ikveld. Men imorgen er det ny trening og en ny dag. Så får jeg bare jobbe meg gjennom det, sa Staw til Dagbladet etter kampen.

- Sånn kan skje. Det er klart Lasse er uheldig når dette skjer på 0-0, men vi må stå sammen som lag, sa Tom Freddy Aune til MAX etter kampen.

Ingen stor førsteomgang Det er ikke mer enn en drøy måned siden de to lagene møttes på Fredrikstad stadion. Da slo hjemmelaget Molde ut av cupen og knuste dermed serielederens drøm om the Double. Molde og Bugge Pettersen ønsket revansj, mens laget fra plankebyen har slitt i tippeligaen og ville kjempe for tre viktige poeng.
 
På tross av dette, var det ingen stor første omgang.

- Det var en vanskelig kamp fordi vi nettopp spilte mot FFK. Vi hadde blitt enige om at vi skulle holde nullen i dag. Vi vet at vi mest sannsynlig scorer mål. Vi var heldige i dag, det tar vi med oss, sa Solskjær til MAX etter kampen.
 
Ingen festfotball Bortelaget fikk etterhvert grep om kampen og kunne kjøre etablert spill. Laget kom imidlertid ikke til de store sjansene.

STAW FORTVILER:  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STAW FORTVILER: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Nærmest for Molde var Davy Angan da han dempet ballen på siden av 16-meteren og sendte avgårde et hurtig skudd mot lengste hjørnet. Skuddet gikk like utenfor stolperota. Etter dette bølget spillet frem og tilbake, uten de helt klare målsjansene.  
 
Da det nærmet seg halvtimen spilt, fant Amin Askar Celso Borges inne i boksen. Costaricaneren forsøkte seg på brassespark, men traff nesten Moldes forsvarer Kristoffer Vatshaug i ansiktet. Hjemmelagets James Keene snappet opp returen og sparket ballen i mål, men da hadde dommer Skjerven allerede blåst av for farlig spill.
 
Det var det nærmeste Fredrikstad kom scoring i den første omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

- Vi er inne i en tung periode. Vi møter Norges beste lag her, og er på høyde med de, så får vi dette målet mot oss, sa Aune.
 
Keepertabbe av Staw Etter hvilen fortsatte spillet  å bølge, men det kunne etterhvert virke som hjemmelaget var hakket vassere. Men i det 57. spilleminutt fikk de hvite og røde seg en skikkelig kalddusj. Fredrikstad-keeper Lasse Staw skulle altså plukke opp ballen ute ved 16-meteren, men glapp ballen til en hissig Angan, som enkelt trillet ballen i det åpne målet og sendte gjestene i ledelse 1-0.

- Staw hadde en god redning tidligere i kampen. Angan gjorde et godt løp på målet, og med en litt bedre ball fra Thioune så ville ikke Staw blitt en syndebukk, sa Solskjær.
 
Fredrikstad jaktet utligning etter scoringen, men hadde ikke det siste lille for å omgjøre spillet til klare sjanser. 
Hjemmelaget økte imidlertid presset utover i omgangen, men til ingen nytte. Kampen endte 0-1 til gjestene fra Molde. 

SKANDALEN ET FAKTUM: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SKANDALEN ET FAKTUM: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
ANGAN OG THIOUNE FEIRER: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANGAN OG THIOUNE FEIRER: Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer