Lasse tatt i 129 km/t

KVITFJELL (Dagbladet): Lasse Kjus startet fartsfesten i Kvitfjell litt for tidlig. På vei til gårdagens utforrenn, suste han altfor fort inn i politiets radar. Resultat: Status som fotgjenger. Noen timer seinere suste han inn til tredjeplass med ski på beina.

Nå må Lasse Kjus klare seg uten sertifikat i tre til seks måneder.

Det er straffen etter at hans grønne Audi A6 2,8E ble målt til 129 km/t i 90-sona.

Tatt to ganger

Faktisk ble han stoppet to ganger av politiet på den tre mil lange strekningen på E6 mellom Hafjell og Kvitfjell. Først den som endte med beslaglagt førerkort.

Da var Lasse allerede i tidsnød for å rekke inspeksjonen av utforløypa før gårsdagens renn. Derfor tråkket han ekstra på gasspedalen for å rekke fram i tide - og ble vinket inn av politiet igjen.

Og denne gangen hadde han ikke noe sertifikat å vise fram.

- Det var dumt gjort, og jeg har ikke noe å forsvare meg med, sier Lasse til Dagbladet.

- Hvilke konsekvenser får det at du må være uten førerkort denne våren?

- Det er ikke noe annet å gjøre enn å innrette meg etter det. Det er jo sunt å gå også, sier fartssynderen galgenhumoristisk.

God form

Lasse kom seg uansett videre til verdenscuprennet i Kvitfjell, men der var han ikke raskest - slik han har vært de to siste årene i denne løypa. Men han oppnådde stor fart med ski på beina også. Bare franskmannen Nicolas Burtin og italieneren Werner Perathoner var kjappere.

- Jeg er i bra form og synes jeg kjørte bra. Det var rett og slett gøy, sa Lasse etter løpet.
- Fant du den etterlengtede god-følelsen?

Utfor tar for lang tid

- Jeg følte meg i alle fall ikke talentløs, mente Kjus.

Men fra neste sesong vurderer allrounderen Lasse å kutte ned på sitt omfattende verdenscup-program. I så fall er det utfor - øvelsen som ga ham sølv i Nagano - som blir skadelidende.

- Jeg må få mer tid til å trene, og da er den beste løsningen å kjøre færre utforrenn. Selv om det har gått bra i denne disiplinen i år, tar hvert utforrenn altfor lang tid. Men jeg kan ikke bare tenke på hva jeg selv vil, sier Lasse.

- Hvem andre har et ord med i laget?

- Jeg vet ikke hva skifabrikanten min vil si hvis jeg skjærer ned på utfor-satsinga. Det er den «hotteste» øvelsen med mest prestisje - og det er der jeg har vært best.

- Føler du deg presset av Atomic til å delta i alle utforrenn?

- Det har ikke vært noe tema hittil. Jeg skal snakke med dem i forbindelse med verdenscup-finalene neste helg, sier Lasse.