Lasse tok oppvasken

FALUN (Dagbladet): Da Lasse Ottesen (23) i går kveld gikk inn til oppvaskmøtet med Trond Jøran Pedersen så han like innbitt ut som da han satte verdensrekord med 212 meter i Planica. Etter en time og åtte minutter under fire øyne kom Lasse ut igjen. Han hadde bekreftet mistilliten overfor landslagssjefen.

- Godt å få snakket ut, sier Lasse til Dagbladet.

Etter hoppernes mistillitsytringer i media etter Vikersund-rennene beordret hoppsjef Trond Jøran Pedersen i går v-cuplaget inn til det han kalte «oppklarende samtaler» på Borlänge Värdshus utenfor Falun. Kunne dette virkelig være sant? Undret Pedersen...

Han snakket lengst med Lasse - veteranen som sammen med Espen Bredesen klarest har frontet kritikken mot sjefen.

- Han fikk sett meg i øya og jeg fikk sett ham i øya. Såre ting er blitt sagt. Jeg følte meg tråkka på og han følte seg tråkka på, sier Lasse.

Dagbladet fulgte samtalen mellom de to gjennom møterommets glassvegger. Ingen hevet røstene, ingen hyttet med knyttnever, begge snakket klart og tydelig.

- Samtalen gjorde godt for begge, sier Lasse.

- Tabbe

Lasse Ottesen mistet ikke så mye som en fjær av egne vinger under samtalen.

- Jeg sa til Trond Jøran at jeg står ved det jeg har sagt. Det trenger jeg ikke å gjenta, sier Lasse.

Ottesen vil ha kameraten Jan Erik Aalbu som Pedersens erstatter og benekter ikke at det kan bli aktuelt å trekke seg fra landslaget om Trond Jøran fortsetter:

- Får jeg tilbud om en landslagsplass er det opp til meg å svare ja eller nei.

Men én innrømmelse fikk Pedersen fra Ottesen.

- Istedenfor å gå til hoppkomiteen burde vi gått direkte til Trond Jøran med meningene våre. Om du har ett problem med meg går du til meg med dem, ikke til andre. Det var en tabbe, sier Ottesen.

Nerver i spenn

Lasse Ottesen var ikke alene om å være nervøs før møtet med Pedersen.

Etter fellesmiddagen gikk en og en løper inn glassdøra på møterommet for å sitte ansikt til ansikt med mannen de ønsker fjernet neste sesong. Etter brukbar treningshopping tidligere på kvelden i VM-bakken fra 1993 - Espen Bredesen holder fortsatt bakkerekorden med 125,5 meter - satt spøken løst. Men med maten i magen tok tungsinnet over.

Mens Roar Ljøkelsøy satt skolerett for sjefen i mer enn en time, satt flere av de andre og pirket i matrestene med stiv maske, snakket om «hvor nervøs jeg var tidligere» - og ventet på tur.

Etter at Roar og Lasse var ferdige, ramlet de inn for fote. Totalt snakket Pedersen i over fire timer med sju hoppere

- Det tar lang tid. Dette handler om dype ting, sier Lasse.

Roar Ljøkelsøy og Trond Jøran avsluttet samtalen med ett håndtrykk som varte i over ti sekunder. Lasse trakk hånda tilbake etter langt færre sekunder. Vi velger å tro det var tilfeldig.

- Jeg bærer ikke nag til noen, sier Trond Jøran Pedersen.

FORNØYD UT: Etter en drøy time kom Lasse Ottesen ut med etter å ha snakket tett med Trond Jøran Pedersen.