Lasse vil hvile seg i OL-form

VAL GARDENA (Dagbladet): Lasse Kjus vil fortsatt forsyne seg av hele alpin-menyen. Men etter jul vurderer han å ofre verdenscup-renn for å komme i skikkelig OL-form.

- Fram til jul stiller jeg i alle verdenscuprennene. Etterpå kan det godt hende jeg kutter ned på programmet for å spare energi og fokusere mer på OL, sier Lasse til Dagbladet.

Det er i så fall sjelden kost fra en av verdenscup-sirkusets mest alt-etende artister.

Lasse har ikke bestemt seg for hvilke v-cuprenn han eventuelt vil stå over. Men det er grunn til å tro at han velger å droppe fartsøvelsene i Garmisch-Partenkirchen en drøy uke før Nagano-lekene. Utfor i Bormio den 30. desember og super-G i Schladming den andre helga i januar er også mulige strykingskandidater for Kjus.

I Wengen og Kitzbühel, der sesongens to eneste kombinasjonsrenn finner sted, er allrounderen Kjus helt sikker på plass. Og resten av verdenscup-programmet domineres av slalåm og storslalåm.

Der bør Lasse absolutt være med.

Til nå har ikke resultatene vært overbevisende, og i OL har han ikke lyst til å droppe noen renn.

- Det ville være morsomst å vinne OL-gull i slalåm eller storslalåm. Først og fremst fordi gleden er mer spontan. Du slipper å vente på alle løperne med høyt startnummer som kan slå tida di sier Lasse.

<B>STÅR OVER: Lasse Kjus vurderer å droppe verdenscuprenn for å finpusse OL-formen.