Lasse vil vinne

Forrige vinter satte Lasse Ottesen ny verdensrekord på 212 meter i Planica. - Da var jeg i lykkerus, og følte at jeg svevde lenge etter nedslaget. Nå håper jeg på den samme rusfølelsen i Vikersund, sier Lasse Ottesen.

Siden han gikk til topps i Bråtabakken som niåring, har 23-åringen fra Aurskog/Finstadbru både vunnet OL-sølv og tatt to andreplasser i verdenscuprenn - i tillegg til å sette verdensrekord. Det som mangler, er en plass øverst på pallen i et internasjonalt storrenn.

- Spenning

- Seierssjansen min er større i Vikersund enn i en mindre bakke. Jeg liker meg best når det er trøkk og spenning, og trives spesielt godt i skiflyging, sier Lasse.

I Planica for drøyt 11 måneder siden satte to nordmenn to verdensrekorder med bare fem minutters mellomrom. Først landet Espen Bredesen på 210 meter, før Lasse Ottesen la på til 212.

I svevet var alt perfekt. I nedslaget var han litt bakpå, men sto likevel som en påle.

- Rått

- Det er ting i det hoppet jeg har tatt fram flere ganger siden. Selv om det er det råeste jeg har opplevd, mestret jeg situasjonen hele veien. Det har også vært noe å ta med seg videre, sier Lasse Ottesen.

Sist det var skiflyging i Vikersund (1995), endte han på tredje og femteplass. Da satte japaneren Takanobu Okabe ny bakkerekord med 194 meter.

- I løpet av helga kan det nok bli hopp på 200 meter. Ny verdensrekord tror jeg ikke på i Vikersund. Når den skal pyntes på, gjør jeg det helst sjøl, sier Lasse.

Etter OL har han slappet av og fått tilbake den gode følelsen i storbakken på Rena.

- Nervøs

- Foran det første skiflygingshoppet er jeg alltid litt nervøs. Redsel har jeg ennå til gode å føle. For å lykkes, må det være litt spenning. Den kommer garantert i en så stor bakke som Vikersund, sier Lasse Ottesen foran vinterens andre skiflygingsrenn.

  • I det første (skiflygings-VM i Oberstdorf) ble Henning Stensrud nr. fire, Lasse Ottesen nr. fem og Kristian Brenden nr. sju sammenlagt. Vinner ble Dagbladets Vikersund-favoritt, japaneren Kazuyoshi Funaki.