Lasse vil vinne

Lasse Kjus var nummer seks i den første treningsomgangen foran helgens verdenscuputfor. Han er svært godt fornøyd med sin sesongstart, men nå vil han vinne.

- Jeg var veldig forsiktig i den første gjennomkjøringen, men jeg hadde det gøy. Jeg vet jeg kan kjøre mye bedre og raskere, og jeg har noe ekstra på lager til rennet, sa Kjus etter nedfarten i Beaver Creek.

- Dette var bare en dag på kontoret. Det er store hopp her, og på noen av dem er landingen ganske ukomfortabel. Men jeg hadde ingen problemer, sa Kjus som har hatt et flott comeback etter å ha mistet fjorårssesongen med sykdom.

- Jeg har hatt en god sesongstart, men jeg håper at det skal gå enda bedre. Jeg vil kjempe om seieren her, og leter etter det lille ekstra som skal til, sa han til NTB.

Frykter Kjus

Hermann Maier var ikke uventet raskest på treningen, og han innrømmet at han frykter nordmannens allsidighet.

- Lasse er sikkert svært motivert etter å ha vært ute i ett år, og han deltar i en disiplin mer enn meg (slalåm). Derfor må jeg alltid slå ham i rennene for å holde meg foran i verdenscupen, sa østerrikeren.

- Men det er fantastisk å ha Lasse tilbake, det blir mye mer spennende når vi kan kjempe om å være best.

Mens Kjus og Maier var i toppen av lista onsdag, var Kjetil André Aamodt langt nede og mange sekunder bak.

Langt nede

- Jeg forstår ingenting. Jeg trente mer utfor foran denne sesongen, men resultatene mine er verre. Kanskje burde jeg holde meg til slalåm og storslalåm, sa Aamodt før han lovte å lete videre etter utforformen.

- Jeg gir ikke opp, og håper at de neste treningsomgangene skal gi framgang, sa han.

(NTB)