Lasses kjære skal heie ham fram

HAKUBA (Dagbladet): Tre løpere er sikre på slalåmlaget. De to siste skal kjempe til siste trevl om den fjerde plassen. En av dem, Lasse Kjus, får moralsk støtte av kjæreste og foreldre.

- Sånn jeg ser det, er den siste plassen helt åpen. Jeg vil være med og kjempe om den plassen - hvis jeg føler meg pigg etter storslalåmen, sier Lasse til Dagbladet.

Hans-Petter Buraas, Finn Christian Jagge og Ole Kristian Furuseth er sikre kort på tidenes beste norske slalåmlag. Kampen om den fjerde plassen står mellom Kjus og Tom Stiansen. Lasses allround-kollega Kjetil Aamodt har for lengst slått fra seg tanken og håpet om å få kjøre OL-slalåm.

Lasses slalåm-innsats i verdenscupen denne sesongen har vært forholdsvis beskjeden. Men i kombinasjonsslalåmen i forrige uke viste han at formen er stigende også i denne disiplinen.

Bekymret

Men først skal den altetende alpinisten gjennom storslalåmrenn natt til torsdag norsk tid. Oppladningen har imidlertid ikke vært den aller beste. Kanskje har den siste ukas stadige utsettelser i utforbakken kostet for mye.

- Jeg er redd forskyvningene i programmet kommer til å gå ut over storslalåm-innsatsen min. Forberedelsene blir ikke så gode som de burde vært, sier Lasse til Dagbladet.

Kjus'ern er en av OLs travleste utøvere. Mens de fleste storslalåm-konkurrentene har brukt den første OL-uka til å forberede seg, har Lasse - og Kjetil Aamodt - brukt tanker og krefter på fartsrenn i Hakuba.

Resten av lekene følges Lasse av en helt spesiell heiagjeng:

Kjæresten Vibekke Molland, og foreldrene Ragnar og Mette Kjus. De tre kom til Nagano i går - akkurat tidsnok til å se Lasses OL-historiske dobbelt-opptreden på premieutdelingen. Og for seint til å måtte kjede seg gjennom ukas mange alpin-avlysninger.

Godt beregnet

- De har beregnet ankomsten sin godt, ler Lasse. Godt fornøyd med å ha den familiære fanklubben på plass i OL-byen.

Nå skal kjæresten og foreldrene innlosjeres i Shiga Kogen, der Lasse og resten av alpingjengen skal kjøre storslalåm torsdag.

Mamma Mette er sikker på at sønnen har taklet vente-utfordringene på best mulig vis.

- Lasse er tålmodig, og flink til å omstille seg og finne på andre ting å gjøre, sier hun til Dagbladet.

EGEN HEIAGJENG: Kjæresten Vibekke Molland og foreldrene Ragnar og Mette Kjus er på plass i Nagano, og heier Kjus fram til en mulig slalåm-konkurranse.