Låst inne på hotell

Coronarammet Alexander Stöckl er eneste gjest på hotellet i Tyskland. Men reglene sier at han verken kan gå ut av rommet eller lufte seg på gårdsplassen utenfor. - Jeg mener det er litt overdrevent, sier hopptreneren.

ISOLERT: Alexander Stöckl. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ISOLERT: Alexander Stöckl. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Det går egentlig greit. Heldigvis har jeg litt å gjøre. Det er som å være på et hjemmekontor, uten mulighet til å komme seg ut.

Det sier landslagstrener Alexander Stöckl (47) til Dagbladet. Søndag ble det kjent at han hadde fått deltavarianten av corona. Det skjedde mens hopperne deltok under verdenscuprennene i Klingenthal i Tyskland.

Stöckl ble umiddelbart isolert fra resten av troppen. Deretter flyttet han til et annet hotell i de østtyske skoger - nærmere bestemt Waldhotel Vogtland.

BOR HER: Alexander Stöckl befinner seg på dette hotellet i Klingenthal. Hotellet heter Waldhotel Vogtland.
BOR HER: Alexander Stöckl befinner seg på dette hotellet i Klingenthal. Hotellet heter Waldhotel Vogtland. Vis mer

Stöckl er eneste gjest på hotellet han anslår har plass til 150 gjester. Hotellet er i utgangspunktet stengt, men eieren er også sjefen for organisasjonskomiteen i Klingenthal. Selv om det er null personer i nærheten, er Stöckl innestengt på rommet hele tida. Han får litt luft på en balkong som tilhører rommet.

- Jeg har ikke lov til å gå ut. Det er sånn de tyske reglene er. Jeg mener det er litt overdrevent. Hotellet ligger midt i skogen, det er derfor det heter Waldhotel. Hvis jeg hadde gått ut, hadde jeg ikke møtt et menneske, forteller han.

Men regler er regler. Og som en profilert hopptrener kan jungeltelegrafen fort gå hvis du begynner å lage dine egne regler.

KONTORARBEID: Alexander Stöckl jobber fra denne pulten på hotellrommet. Foto: Alexander Stöckl
KONTORARBEID: Alexander Stöckl jobber fra denne pulten på hotellrommet. Foto: Alexander Stöckl Vis mer

Stöckl klager likevel ikke over tilværelsen i isolasjon.

- Naturligvis er det kjedelig. Jeg tipper at jeg har tatt cirka 50 til 60 coronatester siden starten. Det er spennende hver gang. Men du er mentalt forberedt på at du kan få positivt svar. Det var ikke skremmende, bare kjedelig.

- Hvordan er formen?

- Det går bra. Overraskende bra, faktisk. Jeg har litt hoste. Og så hadde jeg litt feber i forgårs.

- Har du noen formening om hvordan du ble smittet?

- Nei, det tør jeg ikke si. Det kan ha vært da vi reiste fra Polen til Norge helga før. Det kan ha vært på flyplassen eller flyet. Men jeg tør ikke å si noe sikkert.

I utgangspunktet er regelen i Tyskland isolasjon i 14 dager når du tester positivt. Men Stöckl har fått klarert med tyske myndigheter at han kan reise til hjemlandet Østerrike søndag og fortsette karantenen der.

Denne kan han teste seg ut av, hvis det viser seg at han er frisk igjen. Første anledning er ti dager etter positiv test. I Østerrike vil han kunne bo hos moren, samtidig som familien kommer ned fra Norge i jula.

LEDER HOPPERNE I ENGELBERG: Trener Thomas Lobben. Foto: Geir Olsen / NTB
LEDER HOPPERNE I ENGELBERG: Trener Thomas Lobben. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

På grunn av den positive testen, leder han ikke laget i sveitsiske Engelberg til helga. Det gjør heller ikke resten av trenerteamet, som holder seg unna hopperne for sikkerhets skyld. Inn kommer et nytt team med trener Thomas Lobben i spissen.

Stöckl er den andre personen i den norske troppen som smittes av corona. Også Halvor Egner Granerud måtte være i isolasjon i Oberstdorf etter at han testet positivt under ski-VM i vinter.

Hell i uhell er det at ingen av dem testet positivt i russiske Nizjnij Tagil tidligere i høst.

Dét gjorde den polske hopperen Klemens Muranka, en amerikansk hopper og en person i det tyske trenerapparatet.

- Jeg snakket med den tyske treneren. Han fortalte at de ble plassert på et sanatorium - et gammelt sykehus - i Nizjnij Tagil. De var der de tre første dagene og det var helt forferdelig. Det var ingen som kunne engelsk og de fikk medisiner ingen visste hva var.

DRAMA I VM: Etter at Halvor Egner Granerud testet positivt for coronaviruset, ble det kjent at også mediesjef Steinar Bjerkmann måtte i isolasjon. Video: NTB / Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Stöckl fortsetter:

- Tyskerne hadde med seg lege, som ikke engang fikk lov til å gå inn på sykehuset. Det var helt krise. Men så flyttet de over på en privatklinikk i Jekaterinburg. Og det var helt konge.

Han understreker:

- Når jeg først er isolert, er dette et godt sted å være. Jeg ringer sjefen når jeg ønsker mat. Det var litt annerledes for dem som var i Russland i starten.

KNALLHELG: Norge la bak seg en fantastisk søndag i Klingenthal med fem utøvere blant de seks beste. Japaneren Ryoyu Kobayashi (i midten) vant. Deretter fulgte disse: Daniel-André Tande (t.v.), Marius Lindvik (t.h.), Robert Johansson, Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang. Foto: NTB
KNALLHELG: Norge la bak seg en fantastisk søndag i Klingenthal med fem utøvere blant de seks beste. Japaneren Ryoyu Kobayashi (i midten) vant. Deretter fulgte disse: Daniel-André Tande (t.v.), Marius Lindvik (t.h.), Robert Johansson, Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang. Foto: NTB Vis mer

Selv om Stöckl var satt ut av spill søndag, gjorde nordmennene det svært bra - med fem hoppere blant de seks beste. Japaneren Ryoyu Kobayashi vant, så fulgte nordmennene.

Første gjensyn med Stöckl på TV blir i Hoppuka. Den starter i Oberstdorf 29. desember. Men først må han sitte i isolasjon noen dager til.

Slik er verden i desember 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer