Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Last Train hjem

Det sunne sponsorslagordet «5 om dagen» er blitt til problematiske «5 om morran» for Erik Mykland og NFF. Igjen. - Jeg var ute på byen, jeg drakk noen øl og det ble seint, sier en angrende Myggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med gamle fotballkamerater gikk Myggen lysløypa i Oslo sentrum natt til torsdag. Via rockepuben Last Train, ble den fuktige aftenen avsluttet på nattklubben Smuget. Etter det Dagbladet erfarer var følget også innom flere puber midt i sentrum av hovedstaden.

- Ikke kriminelt

- Erik var i veldig godt humør, sier en av de som var sammen med Myggen til Dagbladet.

Tradisjonen tro, ble Myggen også observert av noen journalister på byen. Men i motsetning til barrunden under Frankrike-VM i 1998, valgte den lille nå å komme pressen i forkjøpet.

- Det er ingen vits i å prøve å skjule noe, det er jo ikke så veldig kriminelt da. Det er bra at jeg ikke drepte noen på veien hjem, sier Myggen.

Etter at Myggen tuslet ut fra presserommet på SAS-hotellet i går formiddag, la Fotballforbundet lokk på saken. Først i dag klokka 11.00 offentliggjør Norges Fotballforbund konsekvensene av lufteturen. Dagbladet prøvde likevel å ringe Mykland i går kveld. Vi traff en munter Frode Olsen, Myggens romkamerat.

God stemning

- Hallo. Det er Olsen på Eriks telefon.

- Ja, det er Berntsen i Dagbladet.

- Ja vel. Hei, hei du ringer vel ikke for å få kommentarer fra Erik vel? Da er du den første journalisten som prøver det.

- Ja, vi tenkte vi burde gå rett på primærkilden.

- Ja, men Erik er ikke her. Vet ikke hvor han er. Det er bare Steffen Iversen som roper i bakgrunnen.

- Hvordan er humøret på rommet da?

- Det er veldig bra. Som alltid, men nå må jeg gå. Jeg skal på behandling.

- Erik vil vel ikke si noe mer om saken?

- Nei, det vil han ikke. Helt sikkert. Ha det bra. Og det ville ikke noen av de andre spillerne heller. Si noe til Dagbladet om Myggen.

Beklager

Da barbesøket i La Baule sprakk for offentligheten under Frankrike-VM, ble Mykland bare sint. I går var han en myk og bekjennende synder.

- Vi har det fritt. Det er jeg som har brutt reglene. Jeg har beklaget det overfor trenerne og spillerne.

Men det kan ikke bare være tørsten som får Mykland til å drikke når han ikke skal gjøre det. Vi spurte Myggen og om cafebesøkene ispedd brygg på malt og humle er en del av fotballspilleren Erik Mykland?

- Alkoholen er ikke en del av fotballspilleren, men jeg liker å kose meg sammen med venner. Jeg har sånne greier oppi hodet mitt, og jeg får ut det beste i meg når jeg tar en tur på cafe. Men samtidig er jeg forbanna på meg sjøl over at jeg gjør sånne ting på feil tidspunkt.

Det måtte komme

- Har du dårlig samvittighet? - Ja, nå har jeg det. Jeg har jo hundre kameraer i trynet fordi jeg har vært på cafe. Og derfor er jeg ydmyk i forhold til denne saken, men ikke så ydmyk.

- Hvor mange øl ble det?

- Det er ikke noe poeng - jeg koste meg.

- Hvordan har reaksjonene fra spillerne vært?

- De har ikke sagt så mye - foreløpig. Men de synes sikkert ikke at det er greit sjøl om de sikkert skjønte at det kunne gå sånn.

Semb veldig skuffet

Nils Johan Semb skjønte derimot ikke at det kunne gå sånn. Og derfor så han også ut som han gjorde i går formiddag - følelsesmessig rundjult. - Innenfor landslagets samlingstid har vi enkelte regler, sier Nils Johan Semb.

- En av dem går på at spillerne skal være tilbake på hotellet klokka 24.00 hvis de ikke har individuelle avtaler med meg. Og når reglene blir brutt er det klart jeg blir skuffet.

- Det er ikke noe ålreit, sier Nils Johan Semb.

ROCKEPUB: Last Train var et av stedene Myggen besøkte.
FERDIG PÅ TRENING: Erik Mykland forlater Ullevaal og treninga i går. Men først måtte han forklare seg om nye barbesøk.