Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lastebilsjåfør truet med å drepe meg

Toppsyklist Anita Valen er rystet.

(Dagbladet.no): Anita Valen fikk seg en kraftig støkk da hun var ute på treningstur mandag kveld. Sykkelveteranen er ikke ukjent med hissige bilister og lastebilsjåfører som gir henne finger\'n, men denne gangen gikk det vesentlig lenger.

Valen syklet intervaller hjemme på Tollnes utenfor Skien, da hun måtte kaste seg til siden etter at en lastebil la seg helt inntil henne.

Da lastebilsjåføren - en 50 år gammel mann fra Buskerud - fikk rødt lys litt lenger fram, syklet Valen forbi. Like etter ble hun passert på ny.

Presset av veien

- Jeg så sjåføren pekte på sykkelstien, men det ville vært uforsvarlig med hensyn til andre syklister og gående om jeg skulle kjøre så fort der, sier Valen til Varden, som anslår farten til å være rundt 50-60 km/t på slike intervalltreninger.

Da lastebilsjåføren for tredje gang forsøkte å presse henne av veien, ble Valen rasende.

Hun la seg på hjul bak lastebilen, som kort tid etter svingte av på en sidevei. Da sjåføren stoppet spurte Valen om han forsøkte å drepe henne.

Svaret var rystende:

EKKELT: Anita Valen synes det var svært ubehagelig å bli truet på livet etter at en lastebilsjåfør forsøkte å presse henne av veien tre ganger. Foto: SCANPIX
EKKELT: Anita Valen synes det var svært ubehagelig å bli truet på livet etter at en lastebilsjåfør forsøkte å presse henne av veien tre ganger. Foto: SCANPIX Vis mer

Blodpøl

- Han svarte ja, og at jeg bare skulle visst hvor mange som han hadde presset av veien og som hadde blitt liggende igjen i en blodpøl, sier hun til Varden.

Valen svarte med å kontakte politiet, som rykket ut med en patrulje. Han bekreftet at han hadde kranglet med Valen, og risikerer å bli innkalt til nye avhør etter at Valen har avgitt sin forklaring.

- Lastebilsjåfør truet med å drepe meg
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling