- Late, egoistiske Arsenal-spillere

Nye spark fra Ashley Cole.

(Dagbladet.no): Ashley Cole sparer ikke på kruttet i sin selvbiografi. I dag trykker The Times det siste utdraget fra boka, og i dag er det hans tidligere Arsenal-kompiser som får gjennomgå.

Chelsea-backen tilbrakte store deler av fjorårssesongen på sidelinja med skader, og det fikk han til å trekke noen konklusjoner.

Blant annet at Arsenal-gutta, spesielt de unge, er late og egoistiske.

- Sannhetene er at mange spillere bare jobbet for seg selv. Jeg så så mye tull og late spillere som ikke tok ansvar og gjorde skoleguttfeil, skriver Cole.

Ljungberg og van Persie uvenner

Cole skriver at flere Arsenal-spillere ikke stilte opp for kompisene på banen, og at han etterhvert ikke turte å si noe på det.

- For mange tok kontruktiv kritikk personlig, og ville ikke snakke med deg på én uke.

I The Times\' utdrag avslører Cole at Fredrik Ljungberg ikke er på talefot med Robin van Persie, og at han selv aldri klarte å bli kjent med verken Philippe Sendeoros, Kolo Toure, Emmanuel Eboue, Jose Antonio Reyes eller Cesc Fabregas.

SENDER SPARK I ALLE RETNINGER: Ashley Cole har ikke mye til overs for gamle lagkamerater som Cesc Fabragas (andre fra høyre) og Robin van Persie (t.v) Foto: Scanpix/Epa
SENDER SPARK I ALLE RETNINGER: Ashley Cole har ikke mye til overs for gamle lagkamerater som Cesc Fabragas (andre fra høyre) og Robin van Persie (t.v) Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Fabregas har nettopp skrevet en åtteårskontrakt med klubben. Men ifølge Cole er 19-åringen bare «en fjærvektspiller som ikke har bevist noe», og som ikke er i nærheten av å tette rommet etter Patrick Vieira.

Gjerrige Arsenal

Cole ble solgt til Chelsea like før overgangsvinduet stengte. Kanskje like greit, slakten av Arsenal-spillerne ville ikke gjort det lettere å spille i rødt framover.

I sin bok forteller han at Arsenal-ledelsen er så gjerrige at de vil ha full kontroll over hvem som spiser hva når klubben er på tur.

Venstrebacken bryter også tausheten om pizzaepisoden på Old Trafford i 2004. Tidligere er Fabregas blitt pekt ut som synderen, og Cole gjør ikke noe for å avsanne det.

- Pizzabiten fløy over hodet mitt og traff Fergie rett i ansiktet. Alt jeg kan si er at synderen ikke var engelsk eller fransk. Det bør fjerne litt tvil.

• Din kommentar: Gleder du deg til norske fotballspillere begynner å skrive bøker midt i karrieren?

- Late, egoistiske Arsenal-spillere
CHELSEA FRYKTER NESTE BOK? Jose Mourinho ble også kritisert av Cole i selvbiografien, Chelsea-manageren ga en «søppelforklaring» i en FA-høring.