Latterbrøl da Pølsa forklarte kallenavnet

- Dere blir skuffet hvis dere tror det spiller på det mellom beina mine...

ENDELIG: Da det første langrennsgullet på herresida var i boks i Vancouver, ville Øystein Pettersen dele det med han som ga ham muligheten: Ola Vigen Hattestad.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
ENDELIG: Da det første langrennsgullet på herresida var i boks i Vancouver, ville Øystein Pettersen dele det med han som ga ham muligheten: Ola Vigen Hattestad. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| WHISTLER (Dagbladet): De som tror det bare er Petter Northug som kan levere kremsitater blant de norske langrennsgutta tar fryktelig feil.

Øystein Pettersen — populært kalt Pølsa — er ikke bare blant de mest reflekterte utøverne på landslaget. Han er så definitivt blant de morsomste også.

I et av de tidligere seiersintervjuene leverte han følgende linje på riksdekkende TV:

- Det er ikke så mange småkriminelle snowboardgutter fra Groruddalen som får denne sjansen.

LattersalverOg på den internasjonale pressekonferansen etter premieseremonien på stadion, ba en norsk journalist 26-åringen forklare hvorfor han har fått kallenavnet Pølsa.

Svaret falt så definitivt i smak blant både norske og utenlandske journalister:

- Dere blir skuffet om dere tror det spiller på det som er mellom beina mine. Noen synes jeg ser ut som en pølse når jeg har på meg kondomdressen. Og når jeg ser på ansiktene deres her, virker det ikke som dere er uenige i det, svarte han til lattersalver fra salen.

Pølsa kan imidlertid mer enn å levere verbalt. Riktignok var han ikke i like godt slag på lagsprinten som under den individuelle sprinten, og han falt på den første runden i finalen, men han tok ut absolutt alt han hadde. Og på sisteetappen, da tyskeren Tim Tscharnke kjørte knallhardt, greide han å holde avstanden på et anstendig nivå slik at Petter Northug ikke hadde mer enn 2,8 sekunder å hente inn på sistesløyfen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer