- Latterlig å bokse mot Holyfield

Valujevs manager avviser kamp.

(Dagbladet.no): Tidligere i uka kom den oppsiktsvekkende nyheten om at snart 46 år gamle Evander Holyfield var tilbudt en tittelkamp mot Nikolai «The Beast from the East» Valujev.

Og Holyfield varslet at han ville takke ja.

Bokseeksperter verden over reagerte med vantro, og nå kommer da også kontrabeskjeden fra Valujevs leir. Manageren til den 213 centimeter høye og 147 kilo tunge russeren sier det ikke kommer på tale.

- Vi har ikke annet enn respekt for Evander Holyfield og vi beundrer hans fantastiske prestasjoner. Jeg ønsker ikke å fornærme herr Holyfield, men han er nesten 46 år. Nikolai vil ikke bokse mot ham. Det ville vært latterlig, sier manager Boris Dimitrov ifølge The Guardian.

Tysklands-baserte Valujev er på utkikk etter en motstander til kamp seinere i uka, og promotor Wilfried Sauerland fortalte i går at Holyfield var blitt vurdert.

- Evander Holyfield tok sist uke kontakt med vår amerikanske agent for å melde seg til kampen. Seinere har det vært samtaler mellom vår agent og Holyfield for å se om en slik kamp ville være økonomisk mulig i Tyskland i det hele tatt. Samtidig har vi liknende samtaler med andre kandidater, sa Sauerland ifølge SportingLife.

Avgjørelsen om motstander skal tas til uka, men siste utspill fra Valujevs manager tyder ikke på at det blir Holyfield.

DIGER: Nikolai Valujev (t.h.) vant WBA-tittelkampen mot John Ruiz 30. august - selv om han får en på trynet her. Nå leter han etter en utfordrer. Foto: EPA/Scanpix
DIGER: Nikolai Valujev (t.h.) vant WBA-tittelkampen mot John Ruiz 30. august - selv om han får en på trynet her. Nå leter han etter en utfordrer. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
- Latterlig å bokse mot Holyfield
LATTERLIG: Valujevs manager mener det ville være latterlig med en kamp mot veteranen Evander Holyfield. Her ligger amerikaneren på kanvasen under sin siste kamp, tapet mot Sultan Ibragimov i oktober i fjor.