Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Latterlig at Ronaldo ikke får straffe

Ferguson rasende etter FA-cuptapet.

(Dagbladet.no): Kvartfinale, FA-cupen: Manchester United - Portsmouth 0-1.

United avsluttet kampen med Rio Ferdinand i mål etter at keeperreserve Tomasz Kuszczak ble utvist. Edwin van der Sar var byttet ut i pausen. I samme situasjon fikk Portsmouth straffesparket som avgjorde kampen.

- Det var et straffespark, innrømmer United-manager Alex Ferguson overfor MUTV ifølge SportingLife.

- Guttungen Kuszczak måtte gjøre sitt beste, men jeg skulle ønske han hadde latt ham (Milan Baros) score, slik at vi fortsatt hadde hatt elleve mann på banen, sier Ferguson.

Han var imidlertid rasende på en situasjon tidlig i kampen, der United mente de ble snytt for straffespark.

Cristiano Ronaldo kolliderte med Sylvain Distin i feltet, og klasket i gresset. Dommer Martin Atkinson lot spillet bare gå videre, til Ferguson og mange United-supporteres store fortvilelse.

- Fullstendig latterlig

Skjønt Ferguson er mer enn fortvilet. Han er rødglødende forbanna.

KEEPER-RIO: Manchester United måtte sette Rio Ferdinand i mål. Han klarte ikke å ta straffesparket fra Sulley Muntari, selv om han var etter ballen. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
KEEPER-RIO: Manchester United måtte sette Rio Ferdinand i mål. Han klarte ikke å ta straffesparket fra Sulley Muntari, selv om han var etter ballen. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix Vis mer

- Det er fullstendig latterlig. Jeg kan ikke forklare det. Managere får sparken for slike ting, mens han kommer til å dømme en kamp neste uke, freser skotten.

Og dermed flytter han kritikken over hodet på dommer Atkinson, og skjeller ut dommersjef Keith Hackett for å slippe sånne dommere ut på banen.

- Han gjør ikke jobben skikkelig, og trenger å bli vurdert. Jeg blir vurdert som manager, spillere blir vurdert, dommere burde vurderes skikkelig av de rette folkene. Den forestillingen i dag burde ikke bli akseptert i idretten vår, sier Ferguson.

Diskutabel situasjon

Men når man ser situasjonen med noe mer nøytrale øyne enn United-manageren, virker det ikke opplagt at det skulle vært straffespark.

Cristiano Ronaldo satte full fart med ballen inn i straffefeltet og ble blokket ned av Sylvain Distin. Distin så ut til å stoppe opp i Ronaldos løpebane med vilje, men sto ganske stille da Ronaldo løp på ham. Med andre ord en obstruksjon, og dermed burde det vært gitt indirekte frispark.

Det kan også være at Distin stikker fram en skulder og stopper Ronaldo med den - i så fall burde det vært straffe.

Men situasjonen var i alle fall langt mer diskutabel enn at man uten videre kan konkludere med at dommeren må ut av Premier League. Med mindre man er veldig rødfarget i synet, selvsagt.

image: - Latterlig at Ronaldo ikke får straffe

United klart best

Det som er hevet over enhver tvil, er at United hadde fortjent å vinne kampen ut fra spill og sjanser. Men det er ikke alltid det beste laget som vinner fotballkamper, heldigvis. Da kunne man jo latt være å spille mange av dem.

FA-cupens kvartfinale på Old Trafford i dag ble et av unntaket som gjør det spennende. Hjemmelaget Manchester United var best i det meste, og produserte sjanser i bøtter og spann.

Men Portsmouth-spillerne reddet på streken, United-spillerne traff stanga og så fikk gjestene straffe.

Etter en kontring et snaut kvarter før full tid var Milan Baros plutselig alene med Tomasz Kuszczak, som overtok for Edwin van der Sar i United-mål i pausen.

Rio i mål

Kuszczak felte Baros, og Portsmouth fikk korrekt straffe. Dommeren ga også det røde kortet, som kanskje var strengt. To United-spillere hadde kommet seg inn bak keeperen sin, og det kan selvsagt diskuteres om Baros ble fratatt en klar målsjanse, slik regelen for direkte utvisning krever.

Resultatet ble uansett at United, som selvsagt ikke hadde flere keepere å sette inn, måtte trekke en blå trøye over hodet på midtstopper Rio Ferdinand, som var sjanseløs på straffesparket fra Sulley Muntari.

image: - Latterlig at Ronaldo ikke får straffe

Omtrent så sjanseløs som Portsmouth hadde virket fram til det øyeblikket - bortsett fra på sin egen målstrek.

Etter 19 minutter kontret United. Wayne Rooney passerte David James som kom styrtende ut fra målet sitt, men Sol Campbell taklet ballen rett i beina på Carlos Tevez. Skuddet hans ble imidlertid reddet på streken av Glen Johnson.

Stangtreff

I kampens 70. minutt reddet Portsmouth igjen på streken. Innbytter Michael Carrick kranglet med seg ballen forbi James, men Sylvain Distin tok ham igjen, og mens Carrick lå og kavet på en meters hold, spratt ballen i standfoten til Portsmouth-spilleren.

Tre minutter seinere klinket Evra ballen i stanga fra utkanten av feltet. David James fikk en bitteliten fingertupp på ballen som kanskje hadde gått innenfor ellers.

Så kom straffemålet og utvisningen, og etter det gikk piffen litt ut av United, som dermed er ferdig i FA-cupen for sesongen.

UTVIST: Uniteds keeperinnbytter Tomasz Kuszczak feller Milan Baros, lager straffe og blir utvist.
RØDT: Manchester Uniteds keeperinnbytter Tomasz Kuszczak lagde straffe og ble utvist.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media