Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Latterlig av Northug

FIS fnyser av uttalelser om at de «har bestemt seg for at Cologna skal vinne».

KOMISK: Petter Northug jr.mistet poengene under skiathlom under Tour de Ski i Oberstdorf  i dag. Etter løpet får han både støtte og kjeft av rivalene i langrennsmiljøet.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KOMISK: Petter Northug jr.mistet poengene under skiathlom under Tour de Ski i Oberstdorf i dag. Etter løpet får han både støtte og kjeft av rivalene i langrennsmiljøet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Formiddagens skiathlom med skibytte ble dramatisk for langrennsgutta, og dramatikken fortsatte etter målgang.

Petter Northug, som gikk inn til en 17. plass til slutt, ble fratatt de 15 bonussekundene han vant på den første innlagte spurten på fristildelen av 2 x 10-kilometeren.

Nordmannen gikk tilsynelatende på tvers av bakken opp mot passeringspunktet og sperret Dario Cologna og Marcus Hellner i forsøket på å sikre seg førsteplassen over streken.

Cologna var tydelig irritert på toppen av bakken, og etter målgang fikk Northug også kjeft av Lukas Bauer.

Det norske laget mener imidlertid straffen er feil.

- Jeg er misfornøyd med at jeg taper bonussekundene. Jeg skaffer meg en posisjon for å gå først i bakken, det pleier jeg å gjøre når det ikke er korridorer der, sier Northug, ifølge Aftonbladet.

- De (FIS) har tydeligvis bestemt seg for at Dario Cologna skal vinne Tour de Ski. Jeg synes det er komisk at de tar fra meg sekundene etter å ha sett det på video, sier nordmannen.

Svaret fra renndirektør Jörg Capol er kontant:

- Det er bare latterlig, sier han.

Parodi
Norge, med sportssjef Åge Skinstad i spissen, vil anke avgjørelsen, og kan forvente svar innen 72 timer. Det er imidlertid sjelden at slike avgjørelser gjøres om i verdenscupsirkuset.

Dagens løype irriterte samtidig flere av løperne i Tour de Ski-sirkuset. Det var trangt, og mangelen på korridorer førte til en stadig kamp om posisjoner i feltet.

Marcus Hellner er av dem som mener Petter Northug ikke brøt noen regler.

FIKK KJEFT: Lukas Bauer sa hva han mente om Northugs kjøring etter målgang.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FIKK KJEFT: Lukas Bauer sa hva han mente om Northugs kjøring etter målgang. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Det finnes ingen korriderer, så vi har ingenting å forholde oss til. Det er ikke imot reglene å kjøre slik, sier Sveriges sammenlagthåp til VG Nett.

Lukas Bauer tok imidlertid saken opp med Northug like etter målgang, og bildene viste en sint tsjekker som kjefter på konkurrenten.

- Måten Petter opptrådte på ødela min mulighet til å kjempe om bonussekundene, slår Bauer fast overfor TV 2.

Svenskene Johan Olsson og Anders Sødergren mener løypa ikke var tilstrekkelig utslagsgivende, og fører til altfor mye klyngekjøring.

- Det er en parodi å kjøre rundt på en golfbane når det finnes så mange fine fjell rundt omkring, sier Olsson til Aftonbladet.

- Det var ikke moro, sier Sødergren.

Ikke superform
Norges sportssjef Åge Skinstad varslet med en gang at det var høyst sannsynlig at de ville anke juryens avgjørelse om å straffe Petter Northug.

- Det er meget sannsynlig at vi appellerer avgjørelsen om å frata Petter de femten bonussekundene. Vi har to timer på oss til å gjøre det. Vi er sterkt uenig i at det ikke er lov til å gå taktisk og at dette bare gjelder på ett punkt i løypa, sier Skinstad.

- Hva sier du om Petters form?

- Han er i god form, men ikke superform.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!