- Latterlig bot, men verdt hver krone

Lerkendal-blotteren får svi på pungen: 10 000 i bot.

SLO TIL UNDER MIDTNYTT: Mens journalist Anders Werner Øfsti var i ferd med å intervjue banemester Jon Anders Øien om forholdene på Lerkendal før en RBK-kamp, dukket 19-åringen opp i bakgrunnen og gjorde sitt beste for å vise seerne sine private deler. Foto: NRK
SLO TIL UNDER MIDTNYTT: Mens journalist Anders Werner Øfsti var i ferd med å intervjue banemester Jon Anders Øien om forholdene på Lerkendal før en RBK-kamp, dukket 19-åringen opp i bakgrunnen og gjorde sitt beste for å vise seerne sine private deler. Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): De færreste gutter ville tatt sjansen på å blotte seg i 15 bitende minusgrader.

En 19-åring fra Trondheim tok likevel sjansen under et direktesendt NRK-innslag fra Lerkendal 1. desember, og nærmest tvang seg inn i synsvinkelen tross kamerakvinnens iherdige forsøk på å skåne seerne fra linsalusas private deler.

Nå er han bøtelagt med 10 000 kroner av politiet i Trondheim, melder adressa.no

Vanligvis slipper blottere unna med halvparten, men grunnet omstendighetene rundt nakenstuntet velger lovens lange arm å la 19-åringen få svi ekstra på pungen.

- Blottingen ble gjort under en direktesendt overføring og rammet veldig mange. Dette ble sendt tidlig, kanskje ble også barn rammet. Det er allmennpreventive hensyn som ligger bak når vi utferdiger en bot i denne størrelsensorden, sier politiadvokat Heidi Melø.

Videoen av blotteren
er blitt fanget opp i flere utenlandske medier, og har blant annet blitt vist på talkshowet til Conan O'Brien, som daglig sees av rundt halvannen million mennesker.

Selv nyter han sine «15 minutters berømmelse».

- Dette var verdt hver krone. Det er bare å se filmen om igjen for den som lurer på hvorfor jeg mener det. Det er en latterlig stor bot, men jeg regner med at jeg vedtar den, sier han til adressa.no.

Blotteren sier han går på trygd, men varsler at Lerkendal-stuntet har gitt mersmak tross faren for nye bøter.