- Latterlig dårlig

Kjetil Rekdal fortviler etter nok en Enga-blemme.

(Dagbladet.no, Sogndal-Vålerenga 2-1):På onsdag røyk Vålerenga ut av cupen mot 2. divisjonslaget Bærum. I kveld smalt det igjen for Oslo-laget, som inntil i dag lå på 2. plass på tabellen.

- Pinlig dårlig

- Latterlig dårlig, tordner Kjetil Rekdal til NTB, og kom med en ny kanonade mot sine egne spillere. - Elendig. Pinlig dårlig. Det virket som om cupkampen mot Bærum bare fortsatte her i Sogndal, fortsetter en oppgitt Kjetil Rekdal etter 1-2-tapet på Fosshaugane søndag. Det begynte imidlertid godt for Vålerenga. Eller: det begynte med en dommergave.

David Hanssen driblet seg inn i feltet etter drøye 20 minutter. Teknikkeren falt, men reiste seg og fortsatte, men det ville ikke dommer Kjetil Sælen være med på. Straffe til Vålerenga, til stille undring fra 22 spillere og 2517 tilskuere på Fosshaugane.

Fra elleve meter gjorde ikke Freddy dos Santos noen feil. Vålerengas toppscorer spilte forøvrig back i kveld.

Juvel

Men Sogndals finslipte juvel, Aleksander Ødegaard, sørget for balanse like før pause.

Erik Hagen var ute med albuen mot Håvard Flo på 20 meter og Sogndal fikk frispark. Ødegaard viste ingen nåde og prikket inn frisparket i hjørnet til en feilplassert Vålerenga-keeper Pa Dembo Touray.

I andre omgang ble kampen stående på vippen med Ødegaard som en konstant trussel mot Vålerenga-målet. Men det var veteran Håvard Flo som fikk æren av å avgjøre kampen til hjemmelagets fordel.

Et innlegg fra høyre endte på hodet til Flo. To meter høye Touray klarte aldri å bestemme seg for om han skulle ut eller inn eller hva han skulle gjøre. Og ballen kunne uforstyrret dale inn i Vålerengas tomme mål.

Og Rekdal, som truet spillerne med sparken etter cupfiaskoen sist, fortsetter å skjelle ut spillerne sine.

- Jeg lurer på om de har lært noe som helst. Jeg forventer at spillerne klarer to trekk, men det var det ikke tegn til i denne kampen. Vi skapte bare én målsjanse, sier Rekdal.

Keeper Pa Dembo Touray slapp heller ikke unna sjefens skyllebøtte.

- Han hadde mye skyld i begge målene.

Glede i Sogndal

For Sogndal er de tre poengene mot Vålerenga livsviktige i kampen for å overleve i Tippeligaen.

Sogningene hoppet i kveld opp fra bunnplassen i Tippeligaen og ligger nå på kvalikplass.

- Det var deilig å få avgjøre en kamp igjen. Jeg innrømmer glatt at jeg har slitt i det siste, så jeg trengte dette for å få tilbake selvtilliten, sier Flo, og tror Sogndal skal klare å spille seg vekk fra bunnstriden. - Vi viste i dag at vi har den gutsen og kvaliteten som trengs for å overleve i eliteserien, mener Sogndal-spissen.

FORBANNA: Kjetil Rekdal.