Latterlig seier

Etter 87 minutter uten en avslutning i retning Glimts mål, røvet Vålerenga poengene med seg fra Bodø. Matchvinner Steffen Iversen lo da han ble spurt om seieren var fortjent.

BODØ (Dagbladet): Det vil si, han forsøkte først å holde maska. Men mens han tenkte på hvilket saklig svar han kunne gi, boblet latteren opp i ham. Til slutt lo matchvinneren så han nesten grein.

-  En kamp varer i 90 minutter, klarte han å lire av seg etter latterkula.

Men Ivers lo ikke da han fikk spørsmål om viktigheten av sin egen volleyscoring:

-  Jeg tror den kan bli avgjørende for om vi vinner seriegull eller ikke.

-  Griseflaks

Iversens kanonscoring like før matchuret bikket overtid, og Arni Gautur Arasons matchvinnende redninger, var serielederens eneste beholdning - i en kamp der Glimt burde vunnet med to- tre mål.

Trener Kjetil Rekdal - som i dag går i innledende forhandlinger med direktør Ketil Siem om eventuell ny kontrakt - skammet seg i går kveld. Og for en gangs skyld kom han med en uforbeholden innrømmelse:

-  Vi hadde griseflaks. Vi blir aldri seriemester med sånn flaks. Vi så ikke ut som et lag med 15 poeng på rad, og ledelse i Tippeligaen. Vi så ut som et lag med ett eller to poeng, fyrte Rekdal av etter den meget flaue forestillingen.

 JUBELEN:  Steffen Iversen jubler med en hengiven Morten Berre og andre lagkamerater etter lykketreffet. -  Jeg    fikk god tid til å finsikte og sjekke at ingen kom for å blokkere. Og når man treffer mål på så kort hold, er det vanskelig for keeper uansett, mente Iversen etterpå. Foto: Bjørn Erik Olsen
JUBELEN: Steffen Iversen jubler med en hengiven Morten Berre og andre lagkamerater etter lykketreffet. - Jeg fikk god tid til å finsikte og sjekke at ingen kom for å blokkere. Og når man treffer mål på så kort hold, er det vanskelig for keeper uansett, mente Iversen etterpå. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

Ville berge 0- 0

Like etterpå konkluderte Rekdal som Steffen Iversen:

-  Vi fikk med oss tre poeng som kan bli avgjørende til slutt.

Rekdals gutter ble overkjørt og bombardert av Glimt i hele andre omgang. Et kvarter før slutt tenkte Rekdal slik, ifølge ham selv:

-  Vi måtte prøve å berge stumpene, satse på 0- 0 og være takknemlige for ett poeng. Men jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre.

Så Rekdal byttet inn reserve-stopper Ronny Johnsen for nesten-angriperen Ardian Gashi.

Tre minutter før tida gikk Kjetil Wæhler opp og skallet ballen mot Glimt-målet på en dødball. Tor Egil Horn reddet. Avslutningen var serielederens aller første i kampen!

Så kom altså Iversen - og resten er historie.

-  Du ser at han ikke er i kampform ennå. Men jeg var aldri i tvil om at han skulle spille 90 minutter, sa Rekdal om Iversen etterpå.

-  Hvorfor?-  Fordi han er i stand til å gjøre slike ting som dette, sa Rekdal enkelt.

-  Herjet med

Etterpå lovte han at de kommende åtte dagers kamphvile skal benyttes godt:

-  Vi skal jobbe med intensiteten og innlevelsen. Jeg tolererer ikke at spillere gjemmer seg bort. I kveld hadde vi knapt nok tre trekk i laget, sa Rekdal, og la til:

-  Som oftest er det vi som fører kampene. I dag ble vi herjet med. Da Rekdal og gjengen landet på Gardermoen etter det store poengrøveriet, hadde Rosenborg nettopp tapt for Lyn på Ullevaal Stadion.

-  Hva betyr dette for deg og Vålerenga?

-  Ingenting. Tippeligaen er full av gode lag, og det er åpent hvem som vinner serien.

Hulsker benket

Bernt Hulsker sleit benken mot Glimt. Rekdal avviser at dette har sammenheng med slaget som Vålerenga-spissen tildelte Aalesunds Peter Werni i ryggen sist torsdag:

-  Men jeg kommer til å ta en prat med Bernt. Jeg har bare bevisst ventet til etter dette oppgjøret.

-  Hvordan vil du reagere?

-  Han deler ut et lite slag, og skal selvsagt ikke gjøre slikt, sier Rekdal.