Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Latterlig sesong

Frank Lampard lo og lo da han hadde skutt ligagullet hjem til Chelsea. Latteren har sittet løst i klubben hele sesongen - med José Mourinho som sjefhumorist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Det er måneder siden Chelsea-supporterne begynte å synge «Premier Leauge, We\'re having a laugh». Det betyr noe sånt som «Premier Leauge, vi triumferer», men Lampard bruker tekstlinja helt bokstavelig når han snakker om det indre livet i Chelsea:

-  Vi har det akkurat slik fansen synger, og manageren har vært sentral i mye av moroa. Han har en litt skrudd sans for humor. Mange folk tror han er dødsseriøs og skjønner ikke at han bare spøker, sier Lampard i et eksklusivt intervju med News of the World.

Utsatt feiring

Lampard scoret sitt 17. og 18. mål for sesongen da Chelsea slo Bolton 2- 0 og sikret klubbens første ligagull på 50 år. Himmelen var blå og Lampard, John Terry, Petr Cech, Claude Makelele og de andre Chelsea-heltene tok ut hele gleden på banen. I dag trener laget på Anfield foran semifinalereturen mot Liverpool i morgen.

-  Manageren ga oss lov til å ta et halvt glass champagne, røper Terry.

Det har allerede vært en del å sprudle for i Chelsa denne sesongen. Ofte er det Mourinho sjøl som starter moroa. Nesten hver gang er den humørfylte fysioterapeuten Billy McCullogh skyteskive. Som da Mourinho var utestengt fra kampene mot Bayern München:

-  Han laget digre kopier av Billys hode og festet disse på et bilde av seg sjøl i den grå frakken der han sto og brølte ut beskjeder. Han klistret opp dette bildet overalt i garderoben og ga så Billy beskjed om at han hadde ansvaret under disse kampene. Dette var med på å løse opp en alvorlig situasjon og førte til mindre spenning i gruppa, sier Lampard.

Leste falskt brev

 GULLGUTTA:  Chelseas kanskje to beste spillere denne sesongen, Frank Lampard (t.v.) og kaptein John Terry, etter at ligagullet er et faktum. Lampard scoret begge målene i 2- 0-seieren over Bolton. Foto: Reuters/Scanpix
GULLGUTTA: Chelseas kanskje to beste spillere denne sesongen, Frank Lampard (t.v.) og kaptein John Terry, etter at ligagullet er et faktum. Lampard scoret begge målene i 2- 0-seieren over Bolton. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Eller da McCullogh kom hjem fra sin første tur som fysioterapeut med Skottland.

-  Billy var så kry, men så kom manageren med et brev han hevdet var fra Walter Smith (skotsk landslagssjef), og leste opp at de ikke ville ha tilbake Billy fordi massasjen hans var elendig og vitsene hans enda verre, forteller Frank Lampard.

Det er helt normalt at Chelsea har allsang i spillerbussen. På flyet hjem fra ligacupfinalen mot Liverpool som Chelsea vant 3- 2, tok McCullogh over høyttaleranlegget fra purseren:

-  Han sang alle Chelsea-sangene som finnes.

Mourinhos beslutning om å la peptalken foran kampene gå på omgang mellom spillerne, har også skapt mye moro - som har lettet presset blant spillerne:

Skreik og hylte

-  Det har blitt noen lattersalver på grunn av dette, sier Lampard og forteller om da Scott Parker holdt sin tale:

-  Han var som en kommandosersjant som bjeffet ut ordrene før soldatene skal på slagmarken. Det var helt utrolig. Han hylte og skreik så mye at han ble helt rød. Sjøl trodde jeg at hodet hans skulle eksplodere. Det var helt overstadig.

-  Det er også ganske moro når noen av de utenlandske spillerne skal snakke. De roter det til med språket og hele greia ender i latter.

Lampard ler ikke fullt så høyt når han snakker om kampen mot Liverpool. Men han tror fullt og helt på seier:

-  Skal vinne

-  På fire kamper mot Liverpool i år har vi vunnet tre og spilt uavgjort én kamp. Husk at Liverpool ikke har klart å score i tre av fire forsøk og likevel virker det som om Rafael Benitez mener at Liverpool har kontrollert hver kamp. Det er ikke slik jeg husker de kampene. Vi drar til Anfield fulle av sjøltillit og tro på at vi skal vinne igjen, sier Lampard.

Hele Norges coronakart