Latterlige leker

And to Nagano I say: Zank you for ze most ridiculous games ever!»

Slik bør han tale, Samaranch, når denne døgnforvillede parodien på et vinter-OL skal avsluttes om en uke hvis været tillater. Det er Sjåvi-9 og jeg skjønt enige om, og som uavhengig ekspertkommentator vil jeg for egen regning tilføye: En råere værbløff enn den Nagano dro i sin olympiske søknad er ikke produsert siden værvarslinga meldte «fare for spredt yr» kvelden før Syndfloden. (Ille, dét også, men Noa hadde tross alt båt, og ikke en haug med alpinøvelser som skulle avvikles.)

  • Hva IOC-dinosaurene tenkte på da de ga OL til et sted med styrtregn i langrennsløypene, snøstorm i alpinbakkene og bingo-oppdrift i hoppbakkene, er ikke godt å si. Min teori er at de var så rundsmurt med geishaer og rå fisk at da ordet «Nagano» dukket opp under voteringen, trodde de at det var forslag om lunsjpause m/massasje og huiet «yes-yes-yes» i et brekende gammelmannskor. Måtte de nå bli riktig forkjølet.
  • Vi nordmenn gjør det ganske bra under de rådende forholdene, men i skrivende stund har vi likevel ikke vunnet tredobbelt i noen øvelse. Dét bør Olympiatoppen og Verdikommisjonens stedlige representanter merke seg. På den annen side: Tre norske hatter på en og samme seierspall kan fort vekk vise seg å bli en ny belastning på vårt gode omdømme utenlands. Selv mennesker som aksepterer norsk hvalfangst vil ha vansker med å godta et slikt valg av hodeplagg, og kan meget vel komme til å føle seg støtt over den mangelen på respekt for grunnleggende estetiske normer som hattene representerer. Lørdag viste eksempelvis fjernsynet Haakon Magnus med OL-hatt på sin kongelige knoll, og det førte til at Sjåvi-9 straks erklærte seg som republikaner.
  • Mitt ekspertråd for dagen: Slå sammen deresterende alpinøvelsene til ett innendørsrenn, la damene engasjere og kjør det som mixed double med Terje Dalby som kommentator. En sikker vinner.