Latterliggjør Sagosens ukjente fortid

- Med den hårveksten han har på hodet, passer det perfekt, gliser Gøran Johannessen.

STJERNESPILLER: Sander Sagosen er en av verdens beste håndballspillere, men har en allsidig bakgrunn. Foto: NTB scanpix
STJERNESPILLER: Sander Sagosen er en av verdens beste håndballspillere, men har en allsidig bakgrunn. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Media svermer rundt Sander Sagosen under EM. Stjernespilleren er på hjemmebane i Trondheim og alle vil ha en bit av PSG-spilleren.

I dag blir avisene teppelagt med saker om Sagosen, men det første medieoppslaget om trønderen dukket opp i Adressa i 2002. Da fortalte den sju år gamle gutten om sin lidenskap for breakdance.

Håndballspilleren ler når han blir minnet på det. For 18 år siden kunne han fortelle at han «er flinkest til å stå på hodet, men det får jeg ikke lov til av pappa» og at «det viktigste er en god lue som passer til den tøffe genseren».

- Det mottoet bruker jeg i dag også, gliser han.

Breakdance-ferdighetene har han imidlertid lagt bak seg.

- Det er ei fortid der, men det er ikke ei framtid. Jeg var med på breakdance og drev med pardans, og det ene og det andre, da jeg var liten. Jeg var en aktiv unge, forteller Sagosen.

GOD STEMNING: De norske håndballgutta er ikke i tvil om hvem som har mest sjans på damene. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Ikke Michael Jackson

Lagkameratene ler når de får høre om Sagosens noe uventende fortid som breakdancer.

- Den tida er jeg veldig glad for at er ferdig. Så lite bevegelig som han er, har jeg ingen tro på at han kan være god til det, smiler Gøran Johannessen.

- Det visste jeg ikke, men jeg kan se for meg at han hadde konkurranseinstinkt der også. Det overrasker meg ikke om han hadde et par «moves», sier Magnus Abelvik Rød.

Høyrebacken tviler derimot på at Sagosen fremdeles har det i seg.

- Jeg har sett ham i garderoben, og det er ikke Michael Jackson over det han holder på med nå, sier den 2.04 meter høye landslagsspilleren.

Håner hårveksten

Sagosen er muligens ikke like stødig i breakdance lenger, men danser rundt med motstanderne i EM. Nordmannen har vært en av mesterskapets store spillere så langt, og har vært avgjørende for Norge gang på gang.

Sagosen har for det meste blitt observert i landslagsdrakt så langt, og ikke så mye lue og tøff genser. Lagkameratene er ikke overrasket over 24-åringens tidlige motesans.

- Han var tidlig motebevisst, sier Magnus Gullerud, mens Gøran Johannessen har en annen forklaring:

- Med den hårveksten han har på hodet, passer det perfekt med ei lue, gliser han.

Lover breakdance på gullfesten

Sagosen drev også med fotball og ishockey i barndommen, og mener at den allsidige treningsbakgrunnen har hjulpet ham til å bli en bedre håndballspiller.

- Det handler litt om å få en fysikk som behersker forskjellige ting, du behersker forskjellige roller. Jeg tror at en bakgrunn fra ulike idretter gir deg en forståelse for hvordan ting fungerer. Det at jeg alltid har vært aktiv og allsidig har hjulpet meg til å bli en god håndballspiller, mener Sagosen.

Landslaget har satt gullmedalje som målsetting i EM.

- Breakdancen sparer jeg til gullfesten, ler Sagosen.

Lagkameratene håper at stjerna får hentet fram gamle ferdigheter.

- Det er kanskje noe vi skal tvinge ham til å gjøre hvis det går bra, sier Gullerud.

- Da tror jeg han slipper seg løs, da er det lov å feire. Han er jo noe for seg selv. Han er spesiell i alt han driver med, skryter Kevin Gulliksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer