Latterliggjøres av Ferguson-hjelper: - Det så ut som han aldri hadde spilt fotball før

Slakter Manchester Uniteds innkjøpspolitikk.

PANIKKJØP: Eks Manchester United-assistent Carlos Queiroz kritiserer klubbens nye innkjøpspolitikk. Foto: NTB Scanpix
PANIKKJØP: Eks Manchester United-assistent Carlos Queiroz kritiserer klubbens nye innkjøpspolitikk. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Carlos Queiroz var i seks år Alex Fergusons assistent og høyre hånd i Manchester United.

Portugiseren kunne juble for titler både nasjonalt og internasjonalt da klubben handlet i pakt med sin profil og dyrket sine verdier.

Ferguson og Queiroz hentet stort sett unge spillere og fokuserte mye på å utvikle disse. Landsmannen Cristiano Ronaldo, som ble hentet som 18-åring, oppsummerer solskinnshistorien godt.

Derfor smerter det stort for Queiroz å se hvordan klubbens tilnærming og verdier har endret seg. Queiroz trekker frem forrige sesongs storkjøp Angel Di Maria og Falcao som to sykdomstegn.

- Spillere som Di Maria og Falcao ble kjøpt dyrt og plassert på benken. Jeg så Di Maria i noen kamper forrige sesong, og det så ut som han aldri hadde spilt fotball. Det var et panikkjøp, sier portugiseren til The Guardian.

- Ferguson og jeg var opptatt av å være forberedt og ta veloverveide avgjørelser. Du kan alltid ta noen feil avgjørelser, men aldri ta avgjørelser i panikk når det gjelder å kjøpe nye spillere, tydeliggjør Fergusons tidligere assistent.

Etterlyser stjerner Han liker ikke utviklingen på Old Trafford.

- Klubbens suksess har alltid vært bygd på tillit og kontinuitet. De siste årene har det vært for mange endringer som har ødelagt både kontinuiteten og tradisjonene til klubben. Både Louis van Gaal og David Moyes har gjort noen avgjørende feil, mener Queiroz.

Til tross for enorme summer i spillerkjøp, langt over det Ferguson brukte, er profilene sjeldent få i Manchester United, mener den tidligere Manchester United-assistenten.

- En klubb som Manchester United skal oppnå resultater. Men vi ønsker også å se at unge spillere utvikler seg. Store spillere som George Best, Paul Scholes, Roy Keane og Ruud van Nistelrooy, hvor er de? Hvor er stjernene i Manchester United? lurer Queiroz på.

Portugiseren er i dag landslagssjef for Iran, men har altså på ingen måte glemt sin forhenværende arbeidsgiver.

KRITISK: Carlos Queiroz går hardt ut mot gamleklubben. Foto: REUTERS/Henrik Montgomery/TT News Agency
KRITISK: Carlos Queiroz går hardt ut mot gamleklubben. Foto: REUTERS/Henrik Montgomery/TT News Agency Vis mer