Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Latterliggjøres for blunder

USA-president Donald Trump får det glatte lag etter melding til vinnerne av Super Bowl.

TWITTER TABBE: Donald Trump ville gratulere vinneren av Super Bowl, men bommet på geografikunnskapene. Video: CNN/TWITTER Vis mer

Det så dårlig ut for Kansas City Chiefs under Super Bowl i natt, men i løpet av noen dramatiske minutter gikk laget fra å ligge under 10-20 mot San Francisco 49ers, til å vinne 31-20.

Chiefs er dermed det første som vinner Super Bowl etter å ha ligget under med minst 10 poeng i alle sine sluttspillkamper, og seieren var den første for klubben på hele 50 år.

OPPTRÅDTE SAMMEN: Shakira og Jennifer Lopez sto på scenen under pauseshowet på Super Bowl, men det var en 11-åring som fikk mest oppmerksomhet. Video: NFL via AP Vis mer

Feil delstat

Etter kampen skulle president Donald Trump komme med en gratulasjon til seierherrene via Twitter. Det gikk ikke helt etter planen.

«Gratulerer til Kansas City Chiefs for en fantastisk kamp, og et fantastisk comeback, under gigantisk press. Dere representerte delstaten Kansas, og faktisk hele USA, så bra. Landet vårt er STOLT AV DERE», skrev Trump ifølge flere medier.

Problemet er bare at Kansas City Chiefs tilhører delstaten Missouri, ikke Kansas.

Det tok ikke lang tid før Trump slettet den originale meldingen og la ut en ny melding, denne gangen med riktig delstat.

Da var skaden allerede skjedd.

SEIRET: Kansas City Chiefs vant Super Bowl. Foto:.  Jamie Squire/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SEIRET: Kansas City Chiefs vant Super Bowl. Foto:. Jamie Squire/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Reaksjoner

Missouri ligger forøvrig ved siden av Kansas, og Kansas City er den største byen i førstnevnte. Likevel mener de fleste at USAs president bør ha oversikt over dette.

Tidligere Missouri-senator Claire McCaskill var blant dem som reagerte på meldingen til Trump.

«Det er Missouri din iskalde idiot», skriver hun på Twitter, ifølge engelske The Guardian.

Det har seinere haglet inn med meldinger som latterliggjør Donald Trumps tabbe.

Sist Chiefs vant hadde de en nordmann på laget. Jan Stenerud, den første nordmannen i NFL, ble i den sammenheng hedret før kampen.

Lenge så det ut til at 49ers skulle få feire sin første tittel på 25 år, og den sjette totalt. Det ville ha tangert rekorden til Pittsburgh Steelers og New England Patriots, skriver NTB.

Seieren gjør at Andy Reid ikke lenger er den mest meritterte NFL-trener uten en tittel. Han ledet sin 366. kamp i ligaen, og omsider fikk han holde Lombardi-trofeet.