Lattermild Eckhoff etter gullseremonien: - Jeg har vel kanskje hatt på meg finere jakker

Ble hyllet i Oslo sentrum.

UNIVERSITETSPLASSEN (Dagbladet): Tiril Eckhoff gikk sitt livs løp og ble sprintverdensmester på hjemmebane i ettermiddag.

Fossumjenta skjøt fullt og var nest raskest av alle i sporet. Hun vant relativt overlegent foran Marie Dorin-Habert og Laura Dahlmeier. Etter å ha gått i mål fikk hun et følesesladet møte med mamma Elin Kampenhaug og pappa Knut Eckhoff i målområdet.

Ble hyllet av tusener I kveld fikk Eckhoff gullmedaljen sin på medaljeseremonien på Universitetsplassen i Oslo sentrum. Der hadde mange tusen mennesker møtt opp for å hylle henne og sølvmedaljør Ole Einar Bjørndalen.

- Det var helt fantastisk å kunne synge «Ja vi elsker» med hele folket, og jeg er utrolig heldig som får lov til å oppleve dette. Det er flott, sier hun til Dagbladet.

- Jeg er utrolig takknemlig overfor vennene mine og familien min og alle som har møtt opp her. Det er helt fantastisk. Det var veldig kult å få medaljen rundt halsen og kjenne på hvordan en gullmedalje føles, legger hun til.

- Har det gått opp for deg at du er verdensmester ennå?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg tror det ikke helt ennå, før jeg ser på medaljen og skjønner at i dag hadde jeg dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakketyn Lagvenninne Synnøve Solemdal spøkte med Eckhoffs gulljakke i Holmenkollen tidligere i dag, da hun sa:

- Jeg er veldig imponert over at hun ble verdensmester. Gulljakka er jeg ikke så imponert over.

Tiril selv innrømmer at gulljakka, inspirert av jakkene langrennsløperne fikk etter sine gull under VM på hjemmebane i 2011, kanskje ikke er helt hennes smak.

- Nei... Jeg har vel kanskje hatt på meg finere jakker, haha. Men anledningen gjør vel at den passer, sier hun.

Her må vi legge til at gulljakka er til en god sak. Den skal nemlig auksjoneres bort til inntekt for veldedighet.

Må nullstille I morgen står jaktstart på programmet i VM, og der starter Eckhoff selvfølgelig først, 15 sekunder foran Dorin-Habert. Nå handler det meste om å glemme hva som skjedde i dag.

- Det blir gøy å starte som nummer én i morgen, og så skal jeg forsøke å nullstille så godt jeg kan, sier bærumsjenta til Dagbladet.

• Jentenes jaktstart går kl. 15.45 i morgen. Gutta, med Ole Einar Bjørndalen som nummer to fra start, starter 13.30.