Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Latvala og Loeb har kjørt fra de norske rallygutta

Solberg og Østberg startet dagen med dobbelt norsk ledelse.

VANT FØRSTE PRØVE: Petter Solberg leder Rally Storbritannia etter første fartsprøve. Her under Rally Tyskland i august. Foto: THOMAS FREY / EPA / NTB SCANPIX
VANT FØRSTE PRØVE: Petter Solberg leder Rally Storbritannia etter første fartsprøve. Her under Rally Tyskland i august. Foto: THOMAS FREY / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Finske Jari-Matti Latvala og franske Sebastien Loeb har skjøvet Petter Solberg og Mads Østberg ned på henholdsvis tredje- og fjerdeplass etter tre fartsprøver i Rally Storbritannia i Wales.

De norske gutta fikk en perfekt start på dagen.

Petter Solberg vant første fartsprøve 1,5 sekunder foran Mads Østberg. Solbergs teamkollega Latvala og Loeb fulgte på de neste to plassene. Loeb på fjerdeplass var bare 1,9 sekunder bak Solberg.

- Jeg er veldig fornøyd med dette. Det var en god start, og bilen fungerer bra. Det kjennes ut som det kan bli en veldig interessant helg. Det er ikke dumt å være nummer fire på veien, men det ser ut som det kan bli glatt og leirete noen steder. Men OK, ikke noe problem, sa Solberg til WRC.com.

Solberg vant også dagens andre fartsprøve, fire tideler foran Loeb.

Men på tredje fartsprøve tapte Solberg 9,7 sekunder til Latvala og 5,4 sekunder til Loeb. Solberg er dermed skjøvet ned til tredjeplass, og ligger 5,3 sekunder bak finnen og 2,0 sekunder bak franskmannen.

Østberg holder foreløpig fjerdeplassen, men er 12,1 sekunder bak Latvala, mens han nå bare har tre sekunders forsprang på Loebs stallkamerat Mikko Hirvonen på femteplass.

Fjerde fartsprøve starter klokka 14.13 norsk tid.

• Resultatene oppdateres fortløpende på nettsiden til WRC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media