Latvia klarte 0-0

Lynraske Maris Verpakovskis kunne blitt matchvinner mot Tyskland. Vi fulgte kampen direkte

(Dagbladet.no): Tysklands landslagssjef vet at mannskapet hans har helt andre ferdigheter enn EMs lilleputt Latvia. Men han føler seg ikke trygg av den grunn. Blant annet kan varmen i Portugal tappe krefter fra spillerne.

- Innstilling, karakter og viljestyrke vil være like viktig som ferdigheter i kampen mot Latvia. Hver spiller vil testes i å spille på tross av smerter, sier Völler ifølge de offisielle EM-sidene.

Han har drillet spillerne sine i å få i seg så mye drikke som mulig i eventuelle pauser i spillet.

Må slå Latvia

I gruppe D er trolig bare seier godt nok mot Latvia for de tre andre lagene. Tyskland åpnet med uavgjort mot Nederland, mens Tsjekkia nesten gikk på en smell mot Latvia.

Til tross for tsjekkisk overtak, kontret Latvia inn et ledermål, som var kampens eneste til det siste kvarteret, da Tsjekkia halte i land en 2-1-seier.

Tyskland gjør også en taktisk endring siden åpningskampen. Völler legger om til 4-4-2 med Fredi Bobic som spissmakker til Kevin Kuranyi.

Kahn bli latvisk

Latvierne må overliste en av «sine egne» om de skal score på Tyskland. Tidligere i uka ble det gjort et poeng av at keeper Oliver Kahn er kvart latvisk. Bestefaren var tysk marinesoldat i Latvia i 1943. Der traff han en latvisk kvinne som han senere giftet seg med.

I dag tilbyr Latvias ambassadør i Tyskland å gi Kahn latvisk statsborgerskap dersom han gjør noen feil som hjelper latvierne.

- Vi har egentlig ingen sjanse i kampen. Men om kan gjør en brøler og vi går videre, vil vi gjøre ham til æresborger av Latvia, sier ambassadør Martin Virsis til avisa Bild.

Kahn vil nødig hjelpe sine fjerne slektninger:

- Jeg garanterer at det ikke vil bli gitt noen gaver. Bestemor ble født i Latvia, men jeg føler meg helt tysk, sier han.

TIDLIG UTE: To latviske fans var tidlig på plass på Bessa stadion i Porto i dag. Da er det godt å ha en øl mens man venter.