Latzutina dopet før OL

Larissa Lazutina burde aldri fått delta under lekene i Salt Lake City. Hun ble tatt i doping i desember, skriver en fransk avis i dag.

Dopingsaken rundt Larissa Lazutina tok en ny vending onsdag med påstander om at hun aldri burde fått delta i Salt Lake City.

Russeren, som ble fratatt gullet på 30 kilometer klassisk, har hele tiden hevdet sin uskyld. Etter 30-kilometeren avla 36-åringen positiv prøve på det prestasjonsfremmende stoffet darbepoetin. Stoffet har flere likhetstrekk med EPO.

B-prøven var også positiv. Den franske avisen L'Equipe skrev onsdag at Lazutina ikke skulle ha deltatt i Salt Lake City etter at hun avla positiv prøve på NESP i desember.

Patrick Schamasch, leder av Den internasjonale olympiske komités (IOK) medisinske kommisjon, ville bare si at A-prøven var gjort, uten å oppgi flere detaljer.

- Vi venter fortsatt på resultatet. Vi venter også på en avgjørelse i det russiske skiforbundet før vi går i gang med analyse av B-prøven, sa Schamasch.

Generalsekretær i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Sarah Lewis, ønsket ikke å kommentere saken onsdag. Lazutina kan vente seg en dom fra FIS 3. juni i Slovenia. Russeren har selv levert inn klage til den internasjonale idrettsdomstolen (CAS).

(NTB-AFP)