Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Laudrup raser mot dopingdommer

Danmarks assistenttrener Michael Laudrup raser over at Edgar Davids og Frank de Boer slipper unna med fire måneders karantene etter å ha blitt avslørt for doping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laudrup mener lederne i FIFA og UEFA har skutt seg selv i foten med domsavsigelsene. Barcelona-spilleren Frank de Boer og Juventus-stjernen Edgar Davids ble først dømt til ett års karantene fra internasjonal fotball etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon. Dommene ble seinere omgjort til fire måneders utestengelse.

- Det er litt grotesk at noen spillere kan slippe unna med fire- fem måneders karantene for doping, når Diego Maradona fikk halvannet års utestengelse for kokain, som ikke har direkte innvirkning på hans spill, sier Laudrup til den danske avisa Extra Bladet. Den tidligere danske storspilleren understreker likevel at han er sterkt imot narkotikabruk.

Fotballpresident og UEFAs visepresident Per Ravn Omdal er ikke enig i at fotballen har skutt seg selv i foten med dommene.

- Men prinsipielt mener jeg det skal være strenge straffer for doping. Og det jobbes med straffeutmåling i forbindelsen med grovheten i forsømmelser, sier Per Ravn Omdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!